lørdag 14. mai 2011

En drøm går i oppfyllelse

Vi har bodd i dette huset i 4,5 år, og hver gang det er sol har jeg drømt om å kunne gå ut fra kjøkkenet til en deilig balkong. Vi har en terrasse fra stuen og en fra soverommet og flere uteplasser, men det er utenfor kjøkkenet solen skinner på formiddagen. Siden jeg i tillegg tilbringer mye tid på kjøkkenet, har det vært en drøm å få min egen lille solplass her.
Prosessen ble satt i gang for en stund siden, naboer er varslet og kommunen har sagt sitt ja, så denne helgen har vi besøk av min snekkerkyndige svigerfar og arbeidet er i gang. Lørdag ble det muring av støtter, og siden vi alltid holder hviledagen hellig (muren måtte tørke...) så blir ikke neste økt før mandag.
Snekker-Frode poserer villig for fotografen 
Mandag 16 mai er det full fart igjen. Dugnadsgjengen har økt til mann, svigerfar, far, og yngste sønn. Da eldste sønn kom på besøk tok han med seg minsten inn til diverse spill.
Terrassen fikk gulv, før kvelden kom å avsluttet det hele. Nå gjenstår bare dør ut fra kjøkkenet, og rekkverk, så kan jeg glede meg til malerjobben, for den er min.
Sondre (i vinduet) svigerfar i stigen, far på taket, og Frode 
Sånn så det ut hos oss på 17 mai.....
Siden svigerfar og svigermor reiser hjem igjen snart, og Frode må på jobb så blir det vel så som så med fremdriften, men jeg har et håp om dør og rekkverk til helgen.
Så var det helg igjen, og lørdag formiddag går med til å sette opp rekkverk. Far er reist hjem, men svigerfar trør støttene til.
21 mai ser det sånn ut
Søndag 22 mai starter tørt, og etter sin sedvanlige oppkjøring til Bergen-Voss er Frode i gang med rekkverket. Han gikk tom for skruer og måtte to ganger på Plantasjen for å få tak i fler. Plankene var også hårfint beregnet, så da tre stykk manglet, ble det noe fra boden som ble redningen. Vi kan i alle fall erklære at terrassen er så godt som ferdig. Nå mangler det bare å bytte ut vinduet med dør, så en slipper å være slangemenneske for å komme seg ut.
22 mai er den ferdig, så nå mangler bare solen

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med kommende kjøkkenveranda!! :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk! Jeg gleder meg storveis, kommer til å legge ut litt fler bilder etterhvert som drømmen blir til virkelighet.

    SvarSlett