fredag 31. desember 2021

Oppsummering av lesemåneden desember

Da var årets siste lesemåned slutt, og det er tid for å ta en titt på hvilke bøker jeg har lest, den siste måneden i 2021. Jeg tør nesten ikke se på min totale leseliste for i år, for den sprenger alle rekorder. Får skylde på sykemeldingen i begynnelsen av året, og korona selvfølgelig, som holdt oss alle i godstolen. Jeg har ikke hatt andre lesemål enn å være med på Anitas diktlesesirkel og Elidas 1001-lesesirkel, og begge disse har fått bidrag fra meg. Tusen takk til alle dere som gjør det gøy å blogge om bøker, hver kommentar som havner på bloggen tas imot med stor glede 💗💙💚💛💜


Dette har jeg leste i desember: 

 1. Thomas Marco Blatt - Vi kom fra Liverpool - 5
 2. Eli Fossdal Vaage - Grå hoppe - 3
 3. Bjørg Vik - Små nøkler store rom - 5
 4. Linn Ullmann - Jente, 1983 - 5
 5. David Sundin - Boken som ikke ville bli lest - 5
 6. Kjersti Anfinnsen - Øyeblikk for evigheten - 5
 7. Damon Galgut - The Promise - 6
 8. Runa Fjellanger - Ingen gjenboere - 4
 9. Ingvild H. Rishøi - Stargate - 5
 10. Åsmund Seip - Det er dette som er bålet - (dikt) - 5
 11. Karl Ove Knausgård - Ulvene fra evighetens skog - 4
 12. Bjørg Vik - Poplene på St. Hanshaugen - 4
 13. Finn Bjørn Tønder - Etterkommeren - 5
 14. Victoria Kielland - Mine menn - 5
 15. Liza Marklund - Polarsirkelen - 4
 16. Olga Tokarczuk - Daghus, natthus - 4
 17. Samuel Bjørk - Ulven - 5
 18. Bjørg Vik - Elsi Lund - 5
 19. Hjorth/Rosenfeldt - Som man sår - 5
 20. Dyrenes gård - George Orwell - 5
 21. Gunnar Staalesen - 1900 Morgenrød - 5
 22. Sally Rooney - Normal people - 5

Romaner: 17
Krim: 3
Dikt: 1
Barn: 1

Denne måneden fikk jeg med meg to teaterstykker på DnS. Jeg hadde lest og likt både Don Quijote og Alt skal brenne, så spenningen var stor om teaterversjonene falt i smak. (det gjorde de). Halvveis i desember stengte Norge ned igjen, men kvelden før det skjedde, fikk vi med oss årets julekonsert med Frode Grytten, Pedro Carmona Alvarez og den fantastiske gjengen deres. 
Jeg snakket strengt til meg selv da jeg shoppet bøker i London i november, og fortjener et klapp på skulderen for allerede å ha lest to av bøkene jeg kjøpte (Normal People og The Promise)
Leselisten for neste år har allerede fått seg noen titler, jeg ser frem til å fortsette å lytte meg gjennom Gunnar Staalesens Hundreårstrilogi, før jeg leser 2020 Post festum. Planen er å lese mer variert enn det jeg har gjort i desember, og selvfølgelig la meg inspirere av bokbloggerne, som fremdeles holder koken med spennende lesetips. 


Godt nytt leseår alle sammen!
13 kommentarer:

 1. Karl Ove Knausgård skal få vera med meg i 2022 (trur eg!) Fabelaktig desember-liste, eg har lest Orwell og Rooney pluss halve Galgut :-)

  Ser fram til nye eventyr i 2022!

  SvarSlett
  Svar
  1. Halve Galgut? fordi du holder på, eller fordi du har lagt den til side? Jeg elsket den boken, som du ser, eneste 6`er i desember :) Orwell og Rooney smøg seg oppunder sekstallet, men ikke helt. Takk for det gamle Elida, som du ser er jeg i gang med 1001-boken for januar allerede :)

   Slett
  2. Eg har den i Audible-appen, og den vart lagt vekk. Må begynne på ny så tar den i januar.

   Eg må få heim boka for januar så blir det ordnings her og :-)

   Slett
 2. Som man sår og Animal farm er lest av desemberhaugen din. Jeg kommer til å kopiere ideen din om oppsummering med terningkast på månedsinnleggene mine for 2022. Litt dumt at GoodReads ikke har 6 stjerner som på terning, men 5. Det blir terning på leseopplevelse på blogg, tenker jeg.
  Ha en fin sistedag i året, Tine. Imorgen blir det nytt år, nye lister og nye muligheter. Kjenner jeg er klar for det. Takk for det gamle. Vi 'sees' i det nye :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Marianne! Terningkast sier ikke mye om boken, men vi som kjenner lesesmaken til hverandre, kan lett bruke disse prikkene som en indikasjon.
   Her blir det en rolig kveld, har hentet i hus en haug med sushi, og når klokken nærmer seg midnatt går vi bort til noen naboer som har perfekt utsikt mot fyrverkeriet.
   Takk for det gamle, gleder meg til å følge "nye" Marianne i året som kommer :)

   Slett
 3. Som du leser, Tine. Du er smart og blir ikke sittende fast i tv serier (som har tatt over for mye av lesingen det siste året for meg - men nytt år og nye muligheter). Av dine har jeg lest 12, 15,18, 20 og 22. Vil lese 6, 7 og 9.
  Andreas og jeg skal ha en rolig nyttårasaften og starte 2022 mykt. Byen er vakker i hvitt og livet er godt.
  Nyt årests siste timer - og håper på fortsatt liv hos bokbloggerne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nyttårsforsett no. 1 = lese mindre :) Ble nettopp presset til å se en satirisk årskavalkade på Netflix nå, noe som gjorde at jeg fikk magekramper og feber, tv er ikke noe for meg.
   Lurt å slappe av på denne kvelden, det gjør vi også, (siden formen forsvant) Gled deg til 6,7 og 9, førsnevnte min eneste 6`er denne måneden.
   Takk for det gamle Augusta, gleder meg til å følge deg i året som kommer :)

   Slett
  2. Hva med å skrive i noe noen minutter istedet for å lese? Skriv noen linjer til et brev, for en dagbok eller lag en lesejournal. Let etter filmer som ikke gir deg feber. Legg noen biter av et puskespill i bytte mot noen sider lesing. Les sakprosa. Les tegenserier. Lytt på podcast istedenfor lydbok i ti minutter osv .. Noen minutter om gangen. Så uten at du merker det vil du lese litt mindre og utforske
   mer :)
   Jeg håper vi forsetter å møtes i innlegg og kommentarfelt i 2022 også

   Slett
  3. Ikke så dumt, jeg ønsket meg faktisk puslespill til jul, og fikk det, så det ligger klart. Denne måneden har jeg lest veldig lite variert, og det skal det bli en ordning på. Var innom en bokhandel i går og så om de hadde fått noe nytt innen graphic novels, men jeg gikk tomhendt ut igjen.
   Bloggen er liksom lesejournalen min, og mer skriving enn det jeg gjør her har jeg ikke lyst til. Noe annet må jeg gjøre, kanskje en annen hobby, har planer om å male et tre, og på tur i dag så jeg det perfekte treet inni skogen, fortsettelse følger...

   Slett
 4. Godt nyttår, Tine. Har ingen lesemål for neste år. Tar det heller osm det kommer. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mitt lesemål er som alltid, lese mindre, ellers tar jeg det også som det kommer. Godt nyttår Ina!

   Slett
 5. Det er utruleg kva ein får tid til dersom ein prioriterer vekk TV'n. 265 bøker på eit år er jo heilt vilt. Men imponerande. Og inspirerande.

  Har lest 15, 17 og 21. Ser me har gitt same terningkast til Polarsirkelen og Som man sår.
  Artig at du lyttar til århundretrilogien (eller rettare sagt serien som det no er blitt). No fekk eg lyst til å lesa/høyra dei fyrste bøkene på nytt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Folk er ikke klar over hvilken tidstyv tv`en er :) Artig at du har klikket på årslisten min, den er rå i år, og ikke til etterfølgelse. Artig at vi er helt enig om de to bøkene, jeg koser meg med å repetere Staalesen. Jeg leste den sist, men nå fryder jeg meg over Sigmund Sæverud sin fantastiske innlesing, han får meg til å bli enda mer stolt over å være bergenser :)

   Slett