onsdag 6. juli 2016

Noen timer i Trondheim på vei nordover

En hybrid lå til kai i Trondheim - en flott båt drevet av både dampmaskin og seil
Vi som bor i Bergen er godt vant, men på en god dag må det innrømmes at også Trondheim er en vakker by. På vår ferd fra Furu camping på Sunndalsøra, hvor vi våknet, til Snåsa, stoppet vi noen timer på Solsiden. Det første vi fikk øye på var forskningsskipet Hansteen, verdens eneste seildampskip som fortsatt er i drift. Flott hva?
Cafè Løkka er et fast stopp når vi er i denne byen, med sine rolige omgivelser og litt "laid bakke" atmosfære koser vi oss her. Sondre og jeg jobbet opp en apetitt med et slag sjakk på forhånd, og etter et herremåltid ute i solen på Løkka, tok vi oss en tusletur på Bakklandet, den idylliske gamlebyen.

Sjakkspill på Solsiden (utenfor BareBlåbær) 
Trehusbebyggelsen er flott holdt ved like på begge sider av Nidelven
En liten del av vakre Bakklandet
Gratis og praktisk sykkelheis som ble oversett av alle syklistene vi så da vi fulgte med fra et kafèhjørne

Her har de sykkelheis, en anordning som skal hjelpe syklister opp en bratt bakke. Vi satt på en cafe rett nedenfor og fulgte med på syklistene, og ikke en av dem benyttet seg av tilbudet. Flere strevde seg opp bakken, trillende på sykkelen, uten at de brukte sykkelheisen.

Krigsminnesmerke ved Frættenfjorden
På vei videre mot Snåsa kjører vi forbi Frættenfjorden, fjorden hvor krigsskipet Tirpitz lå ankret opp og gjemt under krigen. Vi har ikke stoppet før, men etter jeg leste Ingrid Storholmen sin bok om denne båten, gjorde vi et lite fotostopp her, på denne turen. (Omtale her) Kulturhistorie er spennende, og det er alltid litt kjekt å være på sånne historiske steder.

Den første "hviledagen" på årets tour de Nordnorge ble avsluttet med en 5 km lang joggetur, så skrittelleren endte på over 14000 denne dagen også. I dag skal vi holde oss helt i ro, været er grått så målet mitt for denne dagen blir å strikke 5 cm og lese 100 sider i Jan-Erik Fjell sin spennende  nye krim Lykkejegeren. I morgen går ferden videre nordover, hvor vi stopper er ikke planlagt, men er de hjemme i Mosjøen, må vi innom litt familie der.

8 kommentarer:

 1. God tur videre! Jeg lå også på Furu Camping for et par uker siden, i anledning teateret "Lady Arbuthnot" på Sunndalsøra. Og så koselig som det er på Bakklandet! Godt at dere får med litt innimellom all fjellkaltringa. "Lykkejegeren" gir akkurat den spenningen du trenger mellom slagene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre at du har vært på Furu, det var utrolig fint der. Likte å bo i hytte uten innlagt vann eller utslagsvask, en kjenner liksom hvor godt vant en er til vanlig. Nå har vi vært til seters og fått hjemmelaget rømmegrøt og flere godsaker, så nå er det bok neste!

   Slett
 2. Artig at du viser fram byen min.:) Synd dere ikke hadde mer tid her, så kunne vi møttes over en kaffe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Byen din viste seg fra sin fineste side, så den viser jeg gjerne frem. Visste ikke at vi skulle stoppe der før vi gjorde det, ellers skulle vi avtalt :)

   Slett
  2. Skjønner det. Si fra hvis det passer seg slik en gang.:)

   Slett
 3. Flotte bilder fra Trondheim! Sykkelheis, artig - det hadde vært noe her på vestlandet... Ha en fin sommer videre :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenke seg til om vi hadde heis i alle bakkene våre? Men, jeg så ikke en eneste el-sykkel i Trondheim og de har vi maaaange av i Bergen etterhvert.

   Slett
 4. Flotte bilder fra Trondheim som er en flott by. Skulle vært der en tur snart siden jeg har en sønn som bor der, men det får bli seinere.
  Jeg har aldri sett en sykkelheis, men jeg liker litt motbakker bare de ikke er for lange.
  fortsatt god tur.

  SvarSlett