onsdag 20. juli 2016

Noen dager i Hamarøy Kommune i Nordland

Til og med Frode blir liten i disse omgivelsene
Etter en heller våt og kald avskjed med Senja, var det Hamarøy sin tur å få besøk av oss. Vi hadde booket oss inn på Ness Camping, og fikk en fin hytte her til en "skapelig" pris. Været hadde ikke bedret seg betydelig siden vi forlot Senja, så første kvelden tok vi på oss bergensbunaden og gikk tur langs Straumstien. Dette er en 4,5 km. lang, merket løype som går helt ute i strandkanten. På plakater kunne vi lese om vikinggraver og middelalderbosteder. De hadde laget til en fin lavo, som det var fin å sitte i, når mannfolka prøvde fiskelykken.

En utrolig fin gapahuk ca halvveis på rundturen
Skilt som peker mot to av de 29 vikinggravene som ligger i området 
Dag to regnet det fra morgenen av, så gutta boys leide båt og dro ut og fisket (masse torsk) mens jeg laget i stand til torskegryte, blogget og leste. En perfekt formiddag som ble avrundet av en meget kortreist fiskelunch.

Etterpå satte vi oss i bilen for litt sight seeing. Første mål var Hamsunsenteret, hvor vi tilbrakte noen fine og lærerike timer. Cafèen kan anbefales, og ta gjerne en tur i bokhandelen, om du føler deg inspirert. Mer om vår Hamsund-dag her!

Utenfor senteret var det lagt til rette for lesing i vakre omgivelser
Når dette var unnagjort kjørte vi ut til Tranøy, og fyret der ute. Fyret var kjempefint, men det som imponerte mest var svabergutstillingen de hadde helt nede i vannkanten.

Tranøy fyr som tilbyr kafè og overnatting i flotte omgivelser
Svaberggalleriet på Tranøy
Jeg ble nesten mer betatt av omgivelsene enn selve bildene, dette var magisk

Kvelden ble tilbrakt ute (det er bare utenfor resepsjonen det er internett) mens Frode løp seg en tur på en av de mange toppene som rager rundt oss.

3 kommentarer:

 1. Flott igjen Tine.:) Har ofte fått anbefalt Tranøy fyr, men har ikke rukket det når jeg har vært på Hamarøy, fordi jeg som regel har kjørt i igjennom og bare hatt tid til Hamsunssenteret..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anita! For en landsdel dette er, har hatt utrolig mange fine opplevelser. Nå har fin-været kommet også, så vi forlenger oppholdet vårt på Ørnes med en dag. Deilig å bo på hotell for første gang i ferien :)

   Slett
  2. Ja, ikke sant! Veldig flott! Det er helt rett av dere å holde dere i ro når finværet endelig kommer.:) Kos dere!

   Slett