søndag 3. juli 2016

Romsdalseggen - en luftig men flott opplevelse!

Turglad (eller gal) som vi er så hadde vi etter en myk start på ferien i Jølster, bestemt oss for at neste stopp på touren fra Bergen til Lofoten skulle bli Åndalsnes og Romsdalseggen. Sånne turer er helt væravhengige, og etter duskregn og lavt skydekke i Jølster var det med håp og forventning vi kjørte nordover til Åndalsnes.


Turen opp starter med å bli kjørt inn i dalen, der hvor starten er. Dama på Åndalsnes Camping ordnet dette for oss, og ikke lenge etter vi hadde pakket inn i hytten, var vi på vei.
Ruten opp starter på fin steinlagt sti (sherpaer?), den går over i litt myrlett sti, som i dag var tør nok til å gå på. Når en har forsert isbreenes siste krampetrekning, et hav av stein, så er en oppe på rundt 1100 moh. Herfra begynner eggen som er den spennende delen av turen. Det er ikke griseskummelt, stien er stort sett bredere enn en meter, men der det er bratt må litt klyving påregnes.

Frode og Sondre med Trollveggen i bakgrunnen
Utsikten er det ingenting å si på

To glade turvenner
Vi var oppe på 1216 moh. etter to timer. Turen videre går over enda en egg, og det ble mange turer ned i sekken etter kamera før vi var nede, for det er så nydelig her at det var vanskelig å labbe i vei, uten å ta bilder. Når stien hadde bikket nedover en stund, dukket det opp en hytte og en bauta som markerte hvor den årlige Fjellfestivalen blir sparket i gang. Herfra er det god infrastruktur, og stien er godt opptråkket. 

Lenger nede finner vi Rampestreken, et utsiktspunkt som det var kjekt å gå ut på. Bilen vår sto parkert ved enden av stien, og det var deilig å kunne gå rett å sette seg i den, og kjøre de få kilometerne hjem.


Tåler beina dine 1000 høydemeter rett opp, og hodet kan tåle litt luftige svev, så er Romsdalseggen en tur  jeg virkelig vil anbefale deg å ta.

8 kommentarer:

 1. SÅ koselige bilder! Jeg ble rett og slett inspirert av den flotte utsikten! Jeg håper du tok med deg en bok eller to også:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre, vil gjerne tipse andre om denne fantastiske turen. Ingen bøker med på tur over eggen, men mange på lur i bilen. Gleder meg til å tilbringe kvelden med Jan-Erik Fjells Anton Brekke :)

   Slett
 2. Så flott å se dere på tur i dette flotte landskapet.:) Følger dere videre..god tur. Det er skiftende skydekke i Trøndelag denne uka, så turværet kan nok være så som så, men greit nok kanskje (dere kan jo være heldige og få de solgløttene som viser seg)? (været er ganske likt her og Nord-Møre og Nordland akkurat nå, ser det ut som)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har vært heldig med været selv om det er skiftende. Turen vår nordover har startet kjempefint, anbefaler gjerne å besøke Åndalsnes og gå Romsdalseggen :)

   Slett
 3. Ser ut som dere har hatt en flott tur, og har mye fint i vente også. God tur videre

  SvarSlett
 4. Virker som et vakkert sted. Fine bilder. PS: Trodde du ikke skulle lese Djevelmasken?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig vakkert, tar gjerne turen igjen. Hva du husker? Hadde bestemt meg for å stå over, men det var ikke så mye å velge i av lydbøker, og vi måtte ha en i bilen på tur nordover, så da ble det den :)

   Slett
 5. Haha, jeg har klisterhjerne. Jeg kan ikke noe for det:)

  Og det er jo lov å ombestemme seg også en gang i blant,det var bare det at du virket så bestemt. Spent på din mening. Jeg likte den (en solid firer), men det er ikke hans beste.

  SvarSlett