fredag 1. juli 2016

Oppsummering av lesemåneden juni

Hvor ble den måneden av? Sett bremsene på, jeg får ikke tid til å nyte sommeren før den er forbi! Selv om jeg har vært på flere turer, gått mange lange fotturer i fjellet og begynt å jogge, så har jeg holdt lesetempoet på et akseptabelt nivå. Under kan du se hva jeg har lest i juni:
 1. Henning Mankel - Svenske gummistøvler - 5
 2. Bjørn Olav Nordahl - Dødvinkel - 3
 3. Roald Dahl - Heksene - 4
 4. Fionnuala Kiarney - Ikke bare oss to - 5
 5. Natalie Baszile - Sukkerplantasjen - 5
 6. Steinar Bragi - Ødemarken - 2
 7. Milena Busquets - Også dette går over - 4
 8. Jenny Rogneby - Leona I, Terningen er kastet - 5
 9. Yves Grevet - Meto II Øya - 4
 10. Antoine Compagnon - Digital melankoli - 4
 11. Silje Aanes Fagerlund - Eneste - 4
 12. Hèlène Grèmillon - Mysteriet Lisandra P. - 5
 13. Tomas Espedal - Imot naturen - 5
 14. Per Knutsen - Broren til Hugo - 6
 15. Hilde Hagerup - Virginia Woolf - 6
Romaner: 9
Krim/thriller: 3
Barn/ungdom: 2
Sakprosa: 1 

Det er ikke ofte jeg er nede i 2 prikker på terningen, men denne måneden fikk jeg både en 2`er og en 3`er. Heldigvis var de to siste bøkene jeg leste i juni utrolig bra, så jeg skiftet måned med en god følelse.

På kulturfronten er det heller skralt. Jeg har ikke notert meg en eneste konsert eller teateropplevelse, ikke ett forfattermøte eller annet kulturelt. Mamma og jeg var å så filmatiseringen av Et helt halvt år av Jojo Moyes, og den var faktisk veldig bra.

I dag var siste arbeidsdag på fem uker, og fire av disse ukene skal tilbringes med bilen som holdepunkt. Vi skal farte avgårde nordover og oppleve Lofoten for første gang, men før vi kommer så langt skal vi være med på et løp i Jølster, og tilbringe litt tid hos svigers på Snåsa. Romsdalseggen og Innerdalstårnet lokker, men været ser ikke ut til å være på vår side, så kanskje på returen?Ønsker alle en riktig god sommer!


21 kommentarer:

 1. Litt av en samling.
  Hagerup sin bok frister veldig, det skal jeg lese.
  Ha en flott sommerferie nordover og håper du/dere får fint vær.
  Her regner det i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det ble overraskende mange bøker, men de tre siste var tynne da. Nå er vi pakket og klar til å kjøre nordover, deilig med lang ferie, endelig! God sommer til deg også!

   Slett
 2. Herlig optimistisk SOL !!! :-)
  Hvis det er en trøst så er kulturlivet temmelig skralt lenger sør på vestlandet også. Tar seg kraftig opp til høsten med Kapittel-festivalen. Da må du jo komme nedover! Tomas Espedal blir her, just sayin'...
  Ha en riktig god sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, solen må vi mane fram, håper det hjelper. Kapittelfestival høres gøy ut, men TE er ikke noe lokkemiddel for min del, til det har jeg opplevd ham for mange ganger :) Riktig god sommer til deg også Marianne!

   Slett
  2. Da skal jeg finne et par andre salgsargument til deg når det gjelder Kapittel :) Det skorter nemlig ikke på interessante forfattere i år (heller).

   Slett
 3. Heisan. Jeg har lest to av dine. Jenny Rogneby og Helene Gremillon. Jeg har dødvinkel liggende klar, ser du ikke likte den så godt:-) Jeg sitter på ei campinghytte i Sverige nå. Skal på Bråvalla festivalen i morgen. Sender deg ei liste om hva jeg har lest denne måneden når jeg kommer hjem på mandag. Ha en fortreffelig helg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Får ikke håpe jeg tok lurven fra deg ang. Dødvinkel, spent på å høre hva du synes. Kos deg på festival, jeg klikket inn for å se hvilken type festival det er, tipper du kommer til å få det helt topp :)

   Slett
 4. Som vanlig har du lest mange bøker denne måneden også. Alt du rekker i tillegg! Håper du får en fin juli måned, på turer og med nye bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble en del, til tross for aktive ettermiddager. Har begynt på Lykkejegeren i dag, men måtte legge den ut i bilen for at jeg skulle få gjort noe i huset før vi reiser. God sommer Åslaug!

   Slett
 5. Selv om du løper i fjell og farter her og der, så får du lest ganske mye. :) Jeg har lest Nordahl og Espedal, og likte begge to godt.
  Ønsker deg igjen en riktig god tur til Lofoten og rekker dere en tur innom Innerdalen og Tårnet så er det virkelig en nydelig tur, Jeg har vært der, helt spektakulært og nydelig vakkert. Og så var det finvær da jeg var der.., masse folk på Innerdalshylla så jeg fikk sove på en madrass på et bad.;)

  Ollie.wss sender også masse hilsner fra vakre Lofoten: https://www.instagram.com/ollie.wss/

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil anbefale deg å lese Broren til Hugo, den er jeg sikker på at du vil like. Jeg har vært på Innerdalstårnet en gang før, så jeg vet hva jeg går til. En topp å trakte etter hvis været står oss bi. Artig å høre at du også har vært her, ikke akkurat en velkjent topp, selv om den er med i en barnetvserie. Takk for flotte bilder fra Lofoten, jeg gleder meg enda mer :) God sommer Anita!

   Slett
  2. Ja, ok- da vet du at den er ganske så luftig mot toppen. Her omkring, i Midt-Norge er det en velkjent topp btw- og en del av ruta (en avstikker fra ruta for den som vil legge inn en ekstra dag, vel å merke) i en av de to trekantene i Trollheimen.:) Jeg har gått mye i Trollheimen, men mest på Trøndelagssiden, men også litt på Møresiden. Nydelig fjellområde.:)
   Så bra at du gleder deg enda mer til Lofoten. Ollie er en bra "markedsfører," tror jeg.;) Takk, i lige så..)

   Slett
 6. Kun lest Mysteriet Lisandra P av disse og den var vi høyst uenig om, ellers ligger "Sukkerplantasjen" på vent her. Du har hatt en fin lesemåned i juni.
  Takk for kommentar på bloggen, har svart deg der inne også, men måtte innom her for å ønske dere en fin tur og en riktig god sommer! :-)

  SvarSlett
 7. Berre Mankell eg har lest av dine - og me er enige om at den er veldig fin.
  God tur nordover og ha ein strålande sommar!

  SvarSlett
 8. Eg har kun lest Roald Dahl av dine, men så ulikt som me leser er det ikkje noko rart. Når du har 15 bøker på lista og lesetempoet er akseptabelt korleis ser ei månadsliste ut om tempoet er skrudd opp? Eg har 17 bøker på lista for juni, og kunne sikkert klart fleire om døgnet hadde fleire lesetimar. I juli har eg ferie, så det kan bli interessant når 8-9 timar av dagen ikkje går vekk i jobb og transport;-)

  SvarSlett
 9. Ble bare åtte bøker på meg i juni og jeg må få ut fingeren og lese enda mer. Har ikke lest noen fra din liste, men har hatt Svenske gummistøvler liggende på vent som jeg kjøpte for en god stund siden. God sommer:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ops, det er Italienske sko jeg har av Mankell. Jeg blandet titlene. Sorry:) Det går litt fort noen ganger:)

   Slett
 10. 15 bøker er bra. Jeg har hatt flere måneder med lite lesing, men håper å få lest en del i juni. Har ikke lest noen av disse. Ønsker deg en riktig fin sommer!

  SvarSlett
 11. I sommer er vi mer på bølgelengde når det gjelder turplaner enn bøker! Her følges bl.a Reine, Svolvær, Innerdalshytta, Åndalsnes og Glittertind med argus-øyne på yr.no. Kloke hoder sier at august og slutten av juli pleier å bli bra, så fingre krysses og kart studeres ;o)
  God sommer og god tur- det blir forhåpentligvis noen oppdateringer underveis!

  SvarSlett
 12. Da er vi hjemme igjen. Ør i hodet etter mye heavy metal. Jeg har lest krim, thriller, ungdomsbok og fotballbok forrige måned.
  - Otto Ulset - Med Drillo i premier league
  - Odd Harald Hauge - Everest
  - Eirik Jensen - Attentatet
  - Val Mcdermid - Knusende stillhet
  - Stein Sørensen - 4
  - Janis Jonevis - Fordømte 94
  - Bjørn Sortland - Las Vegas mysteriet
  Det blir med to bøker til Rhodos. Bjørn Olav Nordahl og Tom Egelands siste om Bjørn Beltø. Ingen av de to er elsket av kritikerne, men har lest alle tidligere så da lar jeg meg ikke skremme 😁
  God sommer til deg og dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig med sånne turer innimellom. Tipper du scoret Everest høyest av disse? Kan egentlig ikke uttale meg, for den er den eneste av dine jeg har lest. Er halvveis i Djevelmasken, og endelig kommet inn i den, spent å høre hva du synes :)

   Slett