søndag 10. juli 2016

Lofotr Vikingmuseum - Kabelvåg - Henningsvær og Svolværgeita

Fiskeværene ligger naturlig nok tett som haggel i Lofoten, og i dag besøkte vi Kabelvåg og det enda mer sagnomsuste Henningsvær. 
Kabelvåg hadde et flott telefonkioskbibliotek, som det var gøy for meg å oppdage, men utenom dette var det ikke mye som gjorde inntrykk. 

"En ekte lofottorsk jeg er, for jeg er født i Henningsvær..." - og no er vi her! Sånt er gøy, og når det lille fiskeværet skilte seg ut med sin "koselighet" var det ekstra gøy. Vi drakk kaffe på kaikanten og tittet inn i de flotte husene, men det som fikk pulsen til å rase var to flotte gatekunstverk. Spesielt det på oljetanken gjorde inntrykk. In cod we trust av PØBEL fant Frode på Google samtidig som jeg oppdaget den.
Kunstverk med perfekt beliggenhet (kan ikke se hvem kunstneren er)
PØBEL sitt verk i Henningsvær - "In cod we trust"

Museer er det også mange av, men Lofotr Vikingmuseum var det som fristet mest. Jeg skal til å begynne på romanen Den siste vikingkongen, og satte stor pris på å bli satt i stemning på museet i dag. Museet og området rundt var utrolig fint. Vi fikk prøve bueskyting, øksekasting og det var mulighet for å være med ut i et vikingskip.
Vi spiste lunch i restauranten deres, og dette ble et herremåltid. Ingrediensene var kun sånne som fantes i vikingtiden, og kjøkkensjefen hadde til og med et flott vegetarmåltid på menyen. Prisene gjorde et overraskende lite innhugg i feriekontoen, så er du her en gang, anbefaler jeg gjerne restauranten også.

Lofotr Vikingmuseum på Borge i Lofoten
Ikke like sjarmerende med vikinger i redningsvester, men det må vel til

Etter denne kraftige dosen med kultur var det tid for tur igjen. Svolværgeita har breket hver gang vi har kjørt forbi, og nå byttet vi på oss tursko og begynte den 40 grader bratte stigningen opp mot topp-punktet. Klyvingen startet så og si med en gang, men turen opp er ikke lang, så hvis du ikke er spesielt svimmel, går det greit å komme seg opp.
Oppe ved "skulderen" var det helt stopp, for de som holdt på å bestige toppen var utstyrt med klatreutstyr, og fortsettelsen var litt ute av vår liga. Etter et lite fotoshoot og beundring av de som holdt på oppe på toppen, bar det ned til bilen.

Fire klatrere helt på toppen - for en bragd!!!
Vi er mer enn fornøyd med å ha kommet så langt
Frode vurderer mulighetene

8 kommentarer:

 1. på instagram fra Bodø i kveld.
  Tenkte på deg da, siden jeg vet du liker dem så godt.:)
  Tøfft at dere kom dere opp på Svolværgeita::) God tur videre.:)

  SvarSlett
 2. Ooopss.. her skjedde det noe, mye av kommentaren min forsvant i postingen. Skrev at det er mange gatebilder av Pøbel og Dolk i Lofoten. Dattra og sambo har fanget mange med kamera rundt omkring.
  I helga er de i Bodø og @ollie og @erlendhunstad har lagt ut mye på instagram med gatebilder fra Bodø. Tenkte på deg da.:)
  Enig ang Kabelvåg, bodde på sommerhotel der for noen år siden, ikke noe spesielt det. Hemingsvær er koselig plass, et par flotte gallerier der samt klatrekafeen som er kjempekos.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips om instagram, jeg glemmer å gå inn der er ikke en ivrig bruker. Må poengtere at vi ikke var oppe på toppen, det hadde jeg aldri turt, selv om jeg har forbedret klatre (klyve) ferdighetene mine betraktelig i sommer. Skal ha øynene oppe for flere kunstverk, men nå skal vi være i ro i vårt lille hus på landet, som er virkelig på landet, kun sauer og fugl som "rør sæ".

   Slett
 3. God tur videre og god sommer:)

  SvarSlett
 4. Lofoten er tydeligvis stedet å være. Kjenner mange som har lagt ferien dit i år. Kos deg videre

  SvarSlett
  Svar
  1. Det inntrykket fikk vi også etter vi hadde bestemt oss for å legge ferien hit, "alle" skal til Lofoten i år. Det føles ikke "crowded", for området er stort og selv om vi har oppsøkt en del steder hvor turister stimler sammen, har det gått fint. Anbefales!

   Slett
  2. Blir Bergenstur på meg denne sommeren, men kanskje et annet år :)

   Slett
 5. Må også få besøkt Lofoten en dag! :-) Ser ut som dere har det topp og det så gøy ut med litt viking inspirasjon før lesinga av vikingboka! Kos dere videre på tur! :-)

  SvarSlett