mandag 4. juli 2016

Tur til Innerdalstårnet utenfor Sunndalsøra

Endelig! Siden 2010 da jeg bare nesten kom på toppen har dette fjellet lokket. Det er en fantastisk tur, i variert terreng, og med eksplosiv spenning på toppen. Den bratte delen på slutten er helt overkommelig for vanlige "damemuskler", men du må ikke være redd for å bruke dem.

Innerdalstårnet 1452 moh. kjent som Blåfjell for de som følger med på barnetv rundt juletider
Så du 71 grader nord for en stund siden, fikk du sikkert med deg deres ferd mot toppen. Jeg må innrømme at jeg ikke kjente meg helt igjen, for det er ikke såååå skummelt å komme seg opp.
Når en kommer fra Bergen er det en krøkkete ferd for å komme seg til Sunndalsøra, men for oss som denne gangen våknet opp i Åndalsnes, hvor vi gikk Romsdalseggen, var det bare 2,5 timers kjøring (som føltes som 1 time siden vi hører på Djevelmasken av Tom Egeland i bilen).
I morgen går ferden "hjem" til svigers for noen etterlengtede "hviledager", før vi kjører videre nordover mot Lofoten.

Fra parkeringsplassen brukte vi 3 timer og 15 minutter opp. Vi gikk nesten uten pause, i jevnt halvfort tempo. De første 4 kilometerne går på grusvei inn til Innerdalshytta.
Derfra fortsetter stien i samme retning helt til den møter på broen som tar en over elven. Derfra er det tydelig sti med merking hele veien opp til toppen. Mer info her! Frem til det store vannet, hvor stien virkelig begynner å bli bratt er det mange muligheter for å fylle vann. Har du ikke lyst å være med helt opp, er det flotte muligheter for fiske eller bærplukking (september...) ved vannet.

På toppen av Innerdalstårnet - tre stolte fjellfolk :)

7 kommentarer:

 1. Sprekinger. Får nesten dårlig samvittighet. Sitter hjemme og koser meg med vin og Springflo på tv'n. Alltid moro å se film av bøker jeg har lest 😁

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingenting å ha dårlig samvittighet for, hver sin lyst sier no jeg. Bok til film er alltid spennende, håper den svarte til forventningene :)

   Slett
  2. Den er på ti episoder. Må være serie fra alle tre bøkene til Cilla og Rolf Børjlind da tenker jeg. To første episodene i dag. Likte karakterene i bøkene godt. Tom Stilton og Olivia Rønning..

   Slett
 2. Heldige og flinke.:) En bra tur dette.:) Jeg synes det var svimlende luftig helt på toppen der..
  God tur videre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så gøy å høre om andre som har vært der, enig med deg luftig på toppen, og litt svimmelt å ha en fjortis løpende rundt der oppe alene (vi kom halsende bak)

   Slett
 3. Det så fantastisk flott ut! Spreke er der definitivt! Jeg har et problem, jeg er en racer på oppoverbakker, men knærne mine går helt i lås på vei ned. Kun lille turen opp til Preikestolen parkerer knærne mine på nedoverturen så jeg sitter i et par dager ig surmuler etterpå. Skikkelig irriterende, for jeg elsker å gå - helst langt og ute. Min datter har søkt på høyskolen i Sogndal og skal bo mellom bratte fjell i tre år til (gikk på ekstremsportlinja i Ørsta ifjor). Misunner henner - og knærne hennes, og nå deg - stort! Nyt turene!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånne knær har parkert meg også i noen år. Endelig har det gitt seg, og jeg er på vei oppover igjen. Ikke mye å gjøre med det, men god demping i skoene hjalp meg. Mange fine fjell i Sogn, vi har vært der mye i år, og skal tilbake til Lærdal og Galdane til høsten.

   Slett