tirsdag 26. november 2013

Boken på vent - julefavoritter i desember

Årets julebøker
Heldige er vi som har barn å lese høyt for, og spesielt i førjulstiden er dette ekstra koselig. Barna på avdelingen som jeg jobber har begynt å skjønne at å bli lest for er en god pust i bakken. I julen trenger de dette ekstra mye, og jeg er mitt ansvar bevisst. Selv foretrekker jeg å lese mine egne bøker, de som jeg kan nesten utenatt, for da leser jeg med mimikk og innlevelse, og jeg kan holde boken opp så barna får se bildene.
Her skal dere få se mine favoritter, som jeg har på vent, for vi venter selvfølgelig til
1 desember!

Ingunn Aamodt - Pulverheksa og julenissen
Bjørn F. Rørvik og Per Dybvig - Nisseforeningen
Astrid Lindgren - Se, Marikken det snør!
Sven Nordqvist - Gubben og katten får julebesøk
Jujja Wieslander og Sven Nordqvist Mamma Mø og Kråka feirer jul
Ukjent forfatter - Så går vi rundt om en enebærbusk

Den siste boken jeg nevner er en som jeg har hatt siden jeg var liten, så den er sikkert 43 år gammel. Den om ut på Forlagshuset men inni står det ingen årstall. Forfatter er ukjent, siden det er ingen som vet hvem som skrev denne sangen.
Boken om Pulverheksen er en adventskalenderbok, med en side tekst for hver dag. Jeg leste den i fjor, og ungene ba om en ny runde i år.
Mamma Mø går fint å lese også for 3 åringer, men de tre andre bøkene fungerer det best med 4-6 åringene, for disse tar litt lenger tid (15 - 20 min...)

I går hadde jeg fri, så da fikk jeg bakt, vasket og pakket gaver, så nå er jeg klar for en koselig desember uten stress og jag.


Heldigvis er Beathe tilbake med Boken på vent, 
så har du et tips til en bok du ser frem til å lese, 
så gå gjerne inn på bloggen hennes og 
del det med oss andre. 


10 kommentarer:

 1. Koselig med høytlesing! En fin knippe med julebøker du hadde funnet frem der, og artig med den som har fulgt deg siden du var liten. I dag blir det å gjøre unna resten av kjøkkenet og så er det kun badet og vinduene igjen så er jeg ferdig med den verste vaskingen. Gleder meg til å begynne med bakingen. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 2. her var det mangen koselige julebøker :D

  SvarSlett
 3. For en herlig ventebunke, Tine :) Vi har flere bøker i samme serien som "Så går vi rundt om en enebærbusk", faktisk så tror jeg akkurat den boka ligger hjemme hos min mormor :) En sjarmerende serie som gir gode minner.

  SvarSlett
 4. Så godt at det blir lest for barna i barnehagene, håper det er vanlig over alt. Fin bunke du skal sette i gang med.

  SvarSlett
 5. Nisseforeningen høres gøya ut, ellers er jeg veldig langt borte fra juletanker for tiden.. og skal feire jul på Grand Canaria, det blir bra! :) Kos deg i dagen.

  SvarSlett
 6. Jeg gjør klar bøker til utlån på jobb og da er jeg også i en heldig posisjon til å få bøkene med meg hjem. Denne uken har det vært mye billedbøker og jeg har plukket med meg et utvalg som jeg skal lese for barnebarnet når han kommer neste gang. Jeg tror både farmor og barnebarn nyter det like mye :-) En av bøkene er Bestemors julebok, som vi virkelig skal kose oss med! Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
 7. Åh, så koselig med høytlesing fra julebøker :) Gleder meg skikkelig til jul jeg :)

  SvarSlett
 8. Her var det flere kjente og fine bøker. Gleder meg veldig til adventstiden i barnehagen

  SvarSlett
 9. Se, Marikken det snør leste jeg utrolig mye som lita jente, den er veldig fin. Har den utgaven du har her. Jeg har et lite julebibliotek, prøver å få tak i noen julebøker hvert år, både for barna og voksne. Pulverheksa skal være i adventskalenderen på dag 1 (ikke alle dagene har like stor gave altså), det blir spennende! Heldige barn i barnehagen som du leser til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjekt å ha en voksende bunke bøker som tas frem hvert år. I dag klarte jeg ikke vente lenger, og leste Mamma Mø og Kråka feirer jul, og barna satt med store øyne og smil om munnen - ubetalelig :)

   Slett