søndag 10. november 2013

Lobotomisten av Eirik Husby Sæther

Denne boken hadde jeg ikke tenkt å lese, rett og slett fordi coveret ikke fristet meg. Men da Juritzen forlag sendte meg Heksedoktoren, måtte jeg jo til pers med bok nummer en først.

Fra bakpå boken:
Den unge, hjernevaskede pastorsønnen Johannes har blitt besatt av tanken på å kurere syndige mennesker, slik at de ikke kommer til Helvete. Han er psykologistudent, og i en lærebok fra 1800-tallet oppdager han at seksuell appetitt på den tiden ble diagnostisert som galskap.  Johannes starter sitt grufulle prosjekt - og kidnapper en ung kvinne.
Politibetjent Daniel Vinge ved Savnetgruppa i Oslo etterforsker forsvinningssaken. Vinge har få spor å gå etter, og begynner å diskutere etterforskningen med kameraten Tom Stohl, en forhenværende fallskjermjeger. Tom skriver masteroppgave i Kriminologi og har valgt temaet Ondskapen. Han blir mer og mer involvert i saken, også i sitt privatliv...

Dette er en krim av det riktig saftige slaget. Her får du mengder av ekle slibrigheter i alle former. Tempoet er ikke spesielt høyt, og karakterene får skikkelig kjøtt på beina, så du virkelig føler du kjenner dem. Det medfører en smule skumming i perioder siden for mye samtale ødelegger fremdriften. Det er selvfølgelig Johannes som er skikkelig creepy, og ham følger vi tett. Jeg satt å rynket på nesen når jeg leste for dette var til tider skikkelig ekkelt. Jeg kjente at jeg pustet lettet ut når kapitlene handlet om Daniel eller Tom.
Jeg tenker at selv en thriller av dette kaliberet skal være troverdig, men her satt jeg flere ganger og tenkte "neeeeeeiiii"... Forfatteren er jo selv politi, så alt det polititekniske virker overbevisende, men der er ting i handlingen som er litt for lettvint.
Slutten ble en langdryg affære, så jeg venter noen bøker med å begynne på Heksedoktoren.

Her kommer smakebiten:
Plutselig forsvant isen under føttene hans. Han hadde tråkket rett igjennom et tynt islag dekket med nysnø, som på forræderisk vis hadde lagt seg over et hull og kamuflert det iskalde, mørke vannet. Luften ble momentant blåst ut av ham. Han rakk ikke å stålsette seg mot kulden som umiddelbart grep om beina hans og lammet dem.

Lobotomisten er Eirik Husby Sæther sin første bok. Han er utdannet innen kriminiologi, med påfølgende Politihøyskole. Til daglig jobber han på Kriminalvakten i Oslopolitiet.

Forlag: Juritzen   Sider: 504   Kilde: Kjøpt selv

Ninas bokverden har et flott intervju med forfatteren
Bokelskerinnen har skrevet en spennende omtale
Det er Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten
som hver søndag inviterer oss til å dele
en smakebit fra en bok vi har lest
Ta gjerne en titt innom for
leseinspirasjon!

16 kommentarer:

 1. Det här låter otäckt spännande :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Den har jeg hatt liggende lenge på nettbrettet mitt og kanskje jeg får sjans til å lese den før jul. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 3. Enig i at coveret ikke frister til lesing, men historien virker spennende - skjønt, når du sier den er langdryg og med "mengder av ekle slibrigheter" spørs det om den blir lest av meg. Uansett, takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 4. Denne har jeg lagt merke til tidligere. og jeg har og tenkt at coveret ikke tiltrekker meg

  SvarSlett
 5. Norsk krim är alltid intressant, men kanske den här är lite för obehaglig för mig... Noterar den ändå. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 6. Fy och hu så hemskt! I värsta laget för mig. Ha en fortsatt trevlig söndag.

  SvarSlett
 7. kjedelig cover, men handlingen virker interessant iallefall :)
  takk for smakebiten

  SvarSlett
 8. Spännande.
  Tack för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvarSlett
 9. Denne boken syntes jeg kanskje var vel skummel, men jeg likte den. Det samme kan ikke sies om Heksedokteren, så jeg håper du liker den bedre enn meg :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Høres ut som en skikkelig ekkel grøsser. Får se om jeg skal se etter den på biblioteket en dag. Akkurat nå leser jeg mest mer koselige saker. Er på vei til Trondheim med hurtigbåten, skal være barnevakt et par døgn.

  SvarSlett
 11. Veldig bra info om denne boka. Neppe en bok for meg.

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten- jag ska försöka minnas denna när jag vill läsa hemskheter.

  SvarSlett
 13. Virker som en spennende bok dette og kanskje noe for meg?:)

  SvarSlett
 14. Otäckt! Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 15. Otäckt spännande smakbit, tror att den skulle kunna vara något för mig. :)

  SvarSlett
 16. Ønsker å lese Heskedoktoren, men er usikker på denne..

  SvarSlett