fredag 22. november 2013

Heksedoktoren av Eirik Husby Sæther

Heksedoktoren har undertittel Lobotomisten 2. Dette fordi de henger så grundig sammen, at du bør ha lest Lobotomisten før du leser Heksedoktoren. Det er noen helt forferdelige cover på disse bøkene, men de er begge spennende så det holder. Hvis du vil lese hva jeg syntes om Lobotomisten, så kan du klikke på lenken.

Disse bøkene er thrillere av verste sort. Vi følger ugjerningsmannen tett, og det er den dypt religiøse Johannes som gir de verste frysningene. I Heksedoktoren møter vi Johannes igjen i Rio de Janeiro, etter han har klart å rømme fra sine udåder hvor han på bestialsk vis drepte Tom sin samboer. Han gjemmer seg i favelaen til farens menighet. Her bodde han en tid som barn, hvor menigheten driver et barnehjem. Han tror han er trygg mens han pleier sine skader, men ber noen være på vakt for en hvit kjempe som er ute etter ham.
Tom er fylt av hevntanker etter det grusomme drapet på Siri og tar kontakt med en gammel kompis, for å få innpass i et miljø for å bli leiesoldat. Han får et oppdrag hvor han kan vise seg og tjene litt penger, før han også er på full fart til Rio for å hevne Siri.

Det verken Tom eller Johannes har tatt høyde for er tilstanden i Rio. Her er det fiender overalt, og ingen av dem er trygge. Det blir en kamp på liv og død for begge to.

Som du skjønner, er dette ingen vanlig krim, eller thriller for den saks skyld. Spenningen er høy, og tempoet likeså. De roter seg begge inn i helt umulige situasjoner, men i god James Bond stil kommer de seg ned på beina igjen, gang etter gang. Tenker du på hvor mye vi tåler av utenkeligheter av nevnte filmhelt, så blir denne boken ganske spiselig den også. Heksedoktoren ble heldigvis avsluttet på normalt vis, og ingenting tilsier at det skal komme enda en oppfølger.

Forlag: Juritzen
Sider: 369
Utgitt: 2013
Kilde: Leseeksemplar

3 kommentarer:

 1. Disse har jeg lyst å lese, hvertall Heksedoktoren, Men de bør vel lese kronolgisk forstår jeg deg rett..så da får jeg vel det. Artig med actiontthriller.:)

  SvarSlett
 2. Det er ikke bare coverbildene som er forferdelig her; titlene iser jo litt de også... Jeg blir bestandig frista når jeg leser omtalene dine, så det spørs om jeg får kikke etter lobotomisten på biblioteket!
  Gjør helga til noe fint!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å kunne inspirere til grusom lesing. Helgen er fin allerede, er halvveis i innpakkingen, og kun kort handleliste igjen. Målet er som alltid å bli ferdig med julegavene før 1 desember :)

   Slett