søndag 3. november 2013

Den blinde guden av bergenseren Chris Tvedt - en smakebit

Den blinde guden er den nyeste boken til Chris Tvedt som kom i butikkene nå i oktober. Jeg har lest det andre han har skrevet og hev meg forventningsfullt over hans nye bok.

De fem første bøkene har den litt forsoffne forsvarsadvokaten Mikael Brenne som hovedperson, mens i de to siste er det kriposetterforsker Edvard Matre handlingen dreier rundt. Det bøkene har til felles er at de er veldig spennende, så denne bergenseren må du få med deg!

Fra bakpå boken:
Et usedvanlig brutalt ran i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans team bli satt på saken. Sporene peker mot en gruppe voldelige høyreekstremister, men til Edvards store frustrasjon får han beskjed av PST om å holde fingrene fra fatet. Samtidig må han slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.
Forlag: Cappellen Damm
Sider: 432
Kilde: Leseeksemplar

Rekkefølgen på bøkene:
 • Rimelig tvil (2005)
 • Fare for gjentakelse (2007)
 • Skjellig grunn til mistanke  (2008)
 • Rottejegeren  (2009)
 • Dødens sirkel (2010)
 • Av jord er du kommet (2012)
 • Den blinde guden - (2013)
Er du glad i "tradisjonell" krim, så er dette boken for deg. Jeg synes Chris Tvedt skriver veldig troverdig og spennende. Språket er enkelt og det er ikke mye fiksfakseri, noe som gjør boken lett og rask å lese. Historien er vel av den typen jeg føler jeg har lest før, men bihistorien som dreier seg om Tommy, den gjør at nerven i handlingen øker.
Da jeg hadde lest ferdig "Av jord er du kommet", husker jeg at jeg var litt stresset pga. noen uavklarte hendelser. Disse, eller den viktigste blir avklart i denne boken.

Smakebiten fra side 399:
Han skimtet en bevegelse i øyekroken. Noen kom gående målbevisst mot ham, og han så ikke lenger det gylne lyset og den fallende snøen, han så bare Solveig og ingenting annet. Sinne og frustrasjon boblet opp i ham. Du, skrek han og pekte med en anklagende finger. La meg være i fred. Slutt å plage meg.

I april 2009 skrev jeg om mitt første møte med forfatteren.
I 2011 skrev jeg om da han samme år mottok Rivertonprisen for Dødens sirkel.
I 2012 har jeg lest Av jord er du kommet


Vil du lese flere smakebiter gjør du lurt i å besøke
Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten
Om søndagen finner du mange fristelser

16 kommentarer:

 1. Jag hade så gärna läst de här böckerna, men detta verkar vara ännu en norsk författare som inte är översatt till svenska. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Jeg har en bok av Tvedt stående i bokhylla, ulest. Har tatt den fram og tittet flere ganger, men så er det så mange andre som må leses først.(Biblioteksbøker med tidsfrist. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, biblioteksbøker går alltid foran, men gled deg til Chris Tvedt, det kan ikke bli feil uansett hvilken bok du har :)

   Slett
 3. Helt okänd författare för mig. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 4. Är inte så mycket för kriminalromaner, men det händer att jag läser en eller annan. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Låter spännande! En traditionell deckare passar mig perfekt! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Tack för smakbiten. Men att läsa en hell bok på norska är långt över min förmåga är jag rädd :)

  SvarSlett
 7. Spennande smakebit frå ei bok eg gler meg til å lesa. Eg har lest og likt alle dei tidlegare bøkene til Chris Tvedt, - spesielt godt likte eg Rottejegeren.

  SvarSlett
 8. Jeg må bare innrømme at Chris Tvedt har jeg absolutt ingen kjennskap til- eller; jeg vet jo at han er forfatter, har sett bøkene hans, og registrert at han har fått priser, men utovet det; NADA. Jeg kommer vel ikke til å lese alle, men kanskje jeg skulle prøvd meg på Rottejegeren "Den andre Berit" likte aller best?
  Takk for smakebit og tips som kanskje kan gi meg enda en krimfavoritt!

  SvarSlett
 9. Denne gleder jeg meg til! Jeg har lest alle de andre og liker dem virkelig godt. Det er fint at hendelsene i Av jord er du kommet får sin avklaring i denne for det savnet jeg litt. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten! Verkar ju vara trevliga deckare.

  SvarSlett
 11. Låter som intressanta deckare, verkar dock inte vara översatta till svenska, men blir kanske.... tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 12. Jag har läst Dödens sirkel och är sugen på att läsa fler. Men försöker vänta tills de kommer i pocket. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 13. Siden jeg er fra Bergen så skulle jeg vel vitterlig ha lest noe av denne karen, men det har jeg altså ikke, tror jeg har Rimelig tvil liggende på nettbrettet så jeg skal nok ta fatt på bøkene etter hvert. I dag leste jeg hele Mors gaver, det var en fin bok. Omtale kommer når pausen er over. Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 14. Spennende smakebit, og godt at ting oppklares i boken! Chris Tvedt har jeg til gode å lese :)

  SvarSlett
 15. Har alltid vært nysgjerrig på denne forfatteren. Takk for smakebit:)

  SvarSlett