mandag 11. november 2013

Julefortellinger - en samling noveller og utdrag av diverse forfattere

Ketil BjørnstadLarry BrownTom EgelandHelga FlatlandKlaus HagerupJohan HarstadTove Jansson,Tom KristensenUnni LindellMerethe LindstrømAnne B. RagdeSigrid UndsetChristian Valeur
Det er ennå en stund til jul, men da jeg tittet på denne boken i bokhandelen ble fristelsen for stor, og boken ble med hjem. Her leste jeg navnene til mange favoritter blant forfattere, så dette kunne jo ikke bli annet enn bra.
Jeg leste boken på samme måte som jeg leser en roman, hele boken i en jafs. I bakhodet surret det at jeg skulle velge ut en historie som var bedre enn de andre, og at den helst ikke skulle være en av favorittforfatterne mine sin.
Merethe Lindstrøm sin Snekkeren utmerket seg med en handling preget av antydninger og med gode stemninger. Anne B. Ragde sin Å de skotter var fornøyelig.
En skjønn historie om kjærlighet mellom en ensom dame og en gravid rotte.
Helga Flatland har skrevet en liten perle til oss som har lest de tre bøkene hennes. I Den første jula er det tvillingene Sondre og Eirik som forteller, om den første julen etter Trygve er drept i Afghanistan. Må jeg velge meg en av disse historiene som den beste, må det for min del bli denne. Det var den som spilte på flest strenger hos meg, og fikk tårene til å trille. En klar vinner!

Denne boken kan jeg anbefale som høytlesningsbok, både for unge og gamle. Her er historier som er sår og trist men også munter og full av håp, sånn som vi liker det i julen.

Forlag: Aschehoug                                 Har du begynt å tenke jul?
Sider: 173
Ant. historier: 16
Utgitt: 2013
Kilde: Kjøpt selv

2 kommentarer:

  1. Åh,denne kunne jeg tenkt meg å lese:-) Jeg har de to siste årene lest "Kvinner før jul" av Marianne Fastvold og det har jeg tenkt å gjøre i år også, og kanskje jeg kunne kjøpt denne som novellesamling for desember?!

    SvarSlett
  2. Takk for tipset, er alltid på utkikk etter julebøker! Og jeg tror vekta tippa med Flatland sin historie, denne skal jeg kjøpe!

    SvarSlett