tirsdag 1. februar 2022

Oppsummering av lesemåneden januar

Og da var allerede første lesemåned over, det har vært veldig vått i Bergen i januar, noe som har sparket beina under min plan om å gå mer på tur og lese mindre. Men så har jeg vært heldig med bokvalgene mine også, noe terningkastene røper litt om. 

Året begynte bra, med deltagelse i 1001-lesesirkelen til Elida og Dikt-lesesirkelen til Anita, takk jenter for at dere gir meg spark bak til å lese andre ting enn det nyeste av romaner og krim. 

Dette har jeg lest i januar: 

  1. Chris Tvedt - Djevelen i detaljene - 4
  2. Nikolaj Frobenius - Svanesang - 5
  3. Sven Gunnar Simonsen - Crux - 6
  4. Johan Sebastian Welhaven - Diktekunst og polemikk - (lesesirkel) - 4
  5. Günter Grass - Hundeår - (1001) - 4
  6. Herbjørg Wassmo - Mitt menneske - 6
  7. Reidun Elise Foldøy - Vridd - 6
  8. Joakim Kjørsvik - 25.september-diktene - 4
  9. David Lagercrantz - Obscuritas - 5
  10. Vidar Sundstøl - En hellig lund - 6
  11. Kristina Ohlsson - Stormvakt - 4
  12. Lena Lindgren - Ekko - (essay) - 5
  13. Gunnar Staalesen -1950 High Noon - 5
  14. Runar Tjelta - Mono Sapiens - 6
  15. Ildefonso Falcones - Sjelemaleren - 5
  16. Gunnar Staalesen - 1999 Aftensang - 4
  17. Mari Ann Augestad - Hun reiste alene - 4
  18. Michel Houllebecq - De grunnleggende bestanddeler - (1001) - 4
  19. Johanna Mo - Skyggeliljen - 4
Romaner: 11
Essay: 1
Krim: 5
Dikt: 2

Jeg har lenge vurdert å slutte å lese krim, for ingenting er spennende nok lengre, men så leste jeg oppfølgeren til Risiko, og la det forsettet på hyllen. Etter å ha lyttet meg gjennom Gunnar Staalesens  Millenniumstrilogi, er planen for neste måned å lese oppfølgeren 2020 Post festum i februar, jeg er i gang, og det lover veldig bra. Jeg har fått liv i BookBites igjen, og da haglet det inn med bøker, som jeg har stått i lang kø på, på biblioteket, så neste måned blir preget av lesingen av disse.

Kultur har det ikke blitt mye av denne måneden. Siste onsdagen i januar var jeg på en samtale med Monica Isakstuen, hvor hun snakket om teaterstykket Dette er ikke oss, som hun har skrevet, og som hadde premiere på DnS i forrige uke. De snakket ikke bare om teater, men om romanene hennes generelt. Etterpå bar det seg rett i Grieghallen for å høre Harmonien fremføre blant annet Alpesymfonien. 

Takk for besøk og kommentarer alle dere som fremdeles er innom bloggen!

10 kommentarer:

  1. Eg veit du ser lite på tv, Tine, men likevel. 19 bøker!

    Eg leser ekstremt lite krim, det einaste eg har lest dei siste åra er Jørn Lier Horst sine.

    God lese-februar!

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har helt rett, det er alt for mye. Nå skal jeg lage middag som tar litt tid, og gå meg en tur etterpå, så da blir det ikke så mye lesing. Satser på at mursteinene i februar skaper et mye mindre tall :)

      Slett
  2. Vi ender opp samme antall leste bøker i januar. Her ble det mest krim å mye nyheter. Har og lest Crux. Her har lererene noe å glede seg til 😃

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt å høre at der er en som leser like mye som meg :)

      Slett
  3. Håper du får sett Dette er ikke oss på teateret. Jeg har kun lest Om igjen av Isakstuen, men likte den godt. Har lyst til å lese de nyeste også.
    Kult at du ble så engasjert i bøkene til Staalesen. Jeg har også lyst til å lese dem på nytt før jeg leser 2020.

    Lest 8, 13, 16 og 18 av dine. Skal lese 12. Gleder meg skikkelig til å lese Ekko. Du skrev så bra om boka :)
    (har lagt ut min egen lille liste)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, Ekko må du lese, takk for fine ord :) Artig at du har lest så mange av bøkene jeg har lest i januar. Jeg er så glad for at du har lagt ut en oppsummering, det er alltid like spennende hva du leser. Tok en titt, flott liste!

      Slett
  4. Det ble bare ni bøker på meg i januar, men likte de fleste av bøkene jeg leste. Litt lei av krim jeg også. Synes de ikke er spennende lenger, ofte er det andre faktorer som gør til at jeg fremdeles leser dem. Horror er nok nærmest mitt hjerte, men samtidig prøver jeg å lese litt variert i tillegg.
    Fin oppsummering og håper det blir noen gåturer på deg fremover. =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ni bøker som falt smak er jo helt topp! Spennende må det være hvis en skal lese krim, kosekrim holder ikke for meg (eller deg) Fikk meg en gåtur i dag, kom hjem med to bøker fra biblioteket.

      Slett
  5. 19 bøker er masse, men ganske normalt til deg å være. Har lest fire av dine (Wassmo, Frobenius, Lindgren, Kjørsvik), og jeg skal lese Crux og Grunnleggende bestanddeler, de har jeg her. Ang krim leser jeg det bare i rykk og napp. Viktig for meg å lese variert. Kan bli lei av for mye krim, og få overdose.
    Jeg er glad for at du setter pris på diktsirkelen, veldig hyggelig at du er med:)
    Og hurra for at vi er i rute og vel så det med 1001-sirkelen:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker også å lese variert, har sansen for essays for tiden, men er litt lei noveller og krim, heldigvis går det opp og ned. Det var tross alt en krim jeg hentet med hjem fra biblioteket i kveld, og 1001-boken for februar. Dikt er utfordrende men gøy, ofte er det kjekkeste med diktsirkelen at jeg leser meg opp på ukjente forfattere :)

      Slett