mandag 1. oktober 2018

Mitt første møte med Spanias hovedstad Madrid

Forrige helg lå mine to venninner og jeg i høydetrening i vakre Madrid. Det er uvant å reise til en by som ligger 667 meter over havet, midt inne i landet. Heldigvis var her sommer fremdeles, så vi kunne snu ryggen til kalde, våte Bergen og tilbringe noen dager i 27 deilige varmegrader.

Jeg fant meg en kjendis 
Etter å ha sjekket inn på hotellet (som ikke anbefales) gjorde vi oss kjent i nærområdet. På forhånd innbilte jeg meg at byen var stor, men bortsett fra en runde med sightseeingbuss, brukte vi beina til å komme oss rundt. Ser du på et kart så ligger sentrum mellom de to store parkene, innrammet av den travle handlegaten Grand Via i nord. I dette området finner du kirker, palasser og plasser, det er de god på, å lage plass til menneskene ute blant biler og flotte bygninger.

På Mercado de San Miguel yrer det av mennesker som spiser og drikker seg gjennom kulinariske høydare. Vi lot oss friste til dette markedet to ganger, og var så opptatt av å smake at vi glemte å handle med oss hjem noen godiser.Vi brukte mye tid på kunststudier disse dagene, av kirker, arkitektur, billedkunst, mat og drikke. Vi byttet det største og mest kjente Museo del Prado, med besøk Reina Sofia og Museo Thyssen. I tilknytning til Reina Sofia var der en koselig bar hvor vi smakte på leskende kulinarisk kunst, den anbefales.

Den hemmelige hagen er en liten perle du må få med deg. På takterrassen til butikken Salvador Bachiller finner du den nydeligste lille hage, med en kafè som serverer verdens beste frappe. For å komme opp hit må du svinge deg opp fire etasjer, men det går som en lek for her er mye fint å se på.

Reisetrekløveret i euforisk samklang i gastrobaren til Salvador Bachiller
Bortsett fra en liten halvtime med danseoppvisning på en av plassene, fikk vi ikke med oss noe utøvende kunst. Vi hadde forventet at mulighetene ville sprette frem mens vi var der, men det skjedde ikke. Solnedgang fikk vi se, sammen med en gjeng andre mennesker som hadde samlet seg på det rette stedet for dette.

Bjørnen og jordbærtreet er avbildet på Madrids våpenskjold

Kunst det går an å fundere litt over

Sett ovenfra blir nåtidens virkelighet også kunst
Catedral de Almuenda ble vigslet i 1993, så til tross for at den ser eldgammel ut, så er den ikke det. Dog har de bygget på den en stund, for grunnsteinen til kirken ble lagt ned i 1883.

Catedral de Almuenda - ser gammel ut men feirer 25 års jubileum i år

I Parque el de Retiro troner Alfonso den 12`te 

Samme park, fascinerende planter og trær
Munch malte i 1888 sin søster Laura - bildet heter Kveld
I Thyssen-musèet begynner man på toppen og følger en nøye planlagt rute gjennom salene til man ender opp nede i foajèen. Da har man sett viktige kunstverk og kunstnere fra 1400 tallet frem til i dag. Vi satte oss fore å finne det ene Munchmaleriet som vi visste var her, og sannelig dukket ikke Laura opp.

Madrid er en super by å reise til hvis du liker god mat og drikke, arkitektur og kunst og samtidig ikke er helt avskrekket over et livlig natteliv. Vi hadde i alle fall fire supre dager i Madrid og anbefaler gjerne et besøk i byen!

Sjekk ut Hamacareise sin side, den ga oss mange fine tips til turen vår!

9 kommentarer:

 1. Madrid er en uventet rolig by synes jeg. Var det museet dere var på med kafe på toppen, hadde det staudebed på veggen, var jeg der.
  Men det var utrolig fantastisk å oppleve Europas største loppemarked, El Rastro. Der selges alt fra teaterkostymer, rammer og absolutt alt.. Var dere der?
  Madrid er absolutt en bye jeg ønsker å besøke på nytt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har sett så mye, også staudebed på vegger, kafè på toppen husker jeg ikke, men det kan godt være. Vi var ikke i El Rastro, da har vi noe tilgode til neste gang. Madrid er en fin by, men veldig bråkete, for det var veiarbeid og utbygninger over alt.

   Slett
 2. Ser ut til at dere har hatt en fin tur, men kjedelig at ikke hotellet var å skryte av. Kunne tenkt meg å besøke byen en gang,og katedralen så helt majestetisk ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Med det hotellet gikk vi fem på, og ble lurt av bildene. Vi ble plassert i "kjelleren" med hele hotellets dreneringssystem "gjennom" rommet. Frokosten var god da :) Fin by å besøke, mye fint å se!

   Slett
 3. Flott reise-reportasje - jeg har ikke vært i Madrid, men ser jeg bør ta en tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Randi, kjekt å ha fristet deg :)

   Slett
 4. Takk for reisebrev på etterskudd. :)
  Salvador Bachillers sted virket flott å være i.
  Byer er jo bråkete- noen mer enn andre- men mange har fine oaser det er roligere i. Fant du dem? Ser det var et par parker der da..
  Synd at hotellet ble en skuffelse.


  SvarSlett
  Svar
  1. Å jo, vi fant rolige oaser, noen folketomme gater midt i alt mylderet, Bachillers tok kaka, men de store parkene er selvfølgelig stille, så det ble ikke bare kaos :)

   Slett