tirsdag 23. oktober 2018

Det innerste rommet av Jørn Lier Horst

Egentlig er jeg forsynt med William Wisting , men da jeg var ferdig med den lange alvorstunge romanen Som pesten, passet det bra med litt lett krim. At det er Ivar Nergaard som er innleser av denne 13. boken i serien, er et stort pluss, og jeg gjentar det gjerne, har du nettopp fått øynene opp for lydbok, er Nergaards navn ett å se etter.

Forlaget om boken:
Da den respekterte arbeiderpartikjempen Bernhard Clausen dør av et hjerteinfarkt blir Wisting hasteinnkalt til et møte på Riksadvokatens kontor. På hytta til Clausen er det gjort funn som er uforenelig med bildet av ham som en drivende dyktig og helstøpt politiker. Nasjonale interesser kan være i fare og saken må utredes uten at presse og publikum får vite hva det dreier seg om. I tillegg til noen få, utvalgte politifolk engasjerer Wisting også datteren Line i den hemmelige etterforskningsgruppen.

Sporene i flere uløste kriminalsaker krysser den avdøde partiveteranens fortid. Blant annet forsvant det i 2003 en ung mann på fisketur ved Gjersjøen i Oppegård, og ikke lenge etter fikk Riksadvokaten et anonymt brev med teksten: Sjekk helseminister Bernhard Clausen i Gjersjø-saken. Tipset ble den gangen vurdert til å være uten verdi og aldri fulgt opp. Tilfeldighetene vil at Adrian Stiller i Kripos sin cold case-gruppe har fått Gjersjø-saken på sitt bord, og motvillig innser Wisting at han trenger Stillers hjelp for å avsløre Bernhard Clausens innerste hemmeligheter.

Er du fan av denne serien, vet jeg at du vil like denne trettende boken, for her følger forfatteren sin godt gjennomarbeidede oppskrift. William Wisting er en drivende flink etterforsker, en oppmerksom far og en kjærlig og involvert bestefar. I tillegg er han fryktløs i møte med kriminelle, og tenker seg alltid frem til løsninger. Datteren Line er journalist, freelance for tiden, med lille Amalie på slep, hvor hun enn går. Hun er litt naiv i møte med en annen ung dame som fritter henne ut om detaljer i saken som hun hjelper sin far med.

Det innerste rommet er litt spennende, men for denne leseren ble det for lite saft i actionscenene. Kanskje dette skyldes at jeg er alt for trygg på at Horst ikke tar livet av jentene sine "for åpen scene". Jeg likte godt biljakten på slutten, den foregikk på en kontrollert og gjennomtenkt måte, slik en kan se for seg biljakter skal utføres av et politikorps som vet hva de holder på med. Nå er ikke Jørn Lier Horst mannen til å sette politiet i dårlig lys, han som har vært politi selv ☺

Utgitt: 2018
Spilletid: 8 timer
Kilde: Lytteeksemplar

7 kommentarer:

 1. Heisan. Jeg liker Wisting serien, men stresser ikke med å lese denne. Står på lang venteliste på biblioteket med denne. Har lest masse krim nå så nå roer jeg ned med biografien til Oddvar Brå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet ikke om jeg kjenner noen som leser like mye krim som deg :) Når en har fult en serie så lenge som 13 bøker, så er det liksom ingen vei utenom, godt med litt pause og Oddvar Brå er jo en spennende mann å lære mer om.

   Slett
 2. Har litt lyst til å lese denne, men har ikke bestemt meg ennå fordi synes de siste bøkene hans har vært noe varierende. Synes at Jakthundene er hans beste så langt! =)

  Ps: Skal lese Eleanor boka snart jeg også. Litt usikker på om det er min sjanger, men den virker spesiell. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg, varierende er det rette ordet. Det ble ikke innertier for meg med Eleanor heller, sliter meg gjennom den. Skjønner ikke what the fuss is about :)

   Slett
 3. Ikke lest et eneste ord av Horst ennå jeg, men så var det meg og krim da.
  Det kan jo tenkes at jeg tar for meg bøkene etter hvert for han er en forfatter jeg er nysgjerrig på.

  Kommet halvveis i Eleanor boken og koser meg selv om hun irriterer meg av og til, men liker humoren og så er det jo en grunn for at hun er som hun er og akkurat det er jo litt "spennende". Men jeg er ikke overrasket over at det ikke er en bok for deg. Har du prøvd å lese i papirboken? Tenker på at du ikke fikk det helt til med innleseren, og apropos innlesere, har du noen favoritter der? Tenker ejg må skaffe meg flere lydbøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker du rolig krim, så må du prøve deg på Horst sin serie. Jeg har kommet til side 222 i papirboken, og nå går det mye bedre. Var redd stemmen fra lydboken ville henge igjen i ørene mine, men den er heldigvis borte, så nå fniser jeg litt for meg selv :)
   Det er mange flinke innlesere: Ivar Nergaard, Silje Breivik, Fanny Vaager men den beste må være Bodil Vidnes-Kopperud!

   Slett
  2. Da er vi på samme side 😂 og takk for tips om innlesere, trodde aldri jeg skulle bli hektet på lydbøker altså!

   Slett