torsdag 25. august 2011

Cavaleria Rusticana


Opera på utendørs scene i Bergen om høsten, det er tøff satsning. Myggen blir nok ikke et problem, siden vi er godt kledd. Håper været holder seg opplett, da blir vi i alle fall ikke våt.
Jeg vet jeg får godt selskap og fin musikk, håper bare på gode plasser og godt vær, så blir alt bra. Jeg er glad jeg har fri fredag, siden forestillingen begynner 21:30 og varer i 2 timer og 40 minutter. 
I kveld presenterer Opera Bergen to operaer på rad – Mascagnis populære Cavalleria Rusticana (klikk og få med deg den spennende forhistorien til operaen) og Puccinis første opera
Le Villi 
Regi: ROCC - ung og dristig slovensk regissør og scenograf, nå sjef for statsoperaen i Praha
Dirigent: Anne Randine Øverby - Opera Bergens kunstneriske leder og dirigent
Lysdesign: Jens Lange - Opera Bergens høyest skattede lysdesigner
Elena Zelenskaya (Santuzza/Anna) - ledende sopran på Bolsjoiteatret
Eduardo Villa (Turiddo/Roberto) - allsidig tenor med et uvanlig bredt repertoar
Anooshah Golesorkhi (Alfio/Guglielmo) - Opera Bergens "egen" baryton
Tone Kvam Thorsen (mamma Lucia) - Bergens egen internasjonale altsangerinne
Sylvia Skeie Vik (Lola) - Bergen Operakor
Bergen Operakor og Opera Bergens Orkester i storform!
Etterpå: Synd for Opera Bergen at det var langt fra fult "hus". For oss derimot var det bra, for vi skravlet oss vekk på Baklommen, og kom småløpende rett før det startet, men fikk allikevel gode plasser. Musikken var melodiøs og fin, og sangen nydelig vakker. Ingenting å si på fremførelsen, men opplevelsen var ikke av de helt store. For det første, så manglet teksten. Jeg hadde lest historien på forhånd, men selv om vi la våre lyse hoder sammen, klarte vi ikke å snekre sammen et handlingsforløp. Så kjære fru Øverby, gi oss tekst!
Stolene var plassert sånn at vi satt med all lyden inn venstre øre, litt unødvendig spør du meg. Scenen var ikke opphøyet, og marken hvor publikum satt var flat, (om den ikke hellet ørlite "feil vei"), og siden de stadig vekk var nede på kne, så var det lange perioder jeg ikke så sangerne. Lyden blåste også litt vekk syntes jeg, og diverse akselererende motorsykler fanget min oppmerksomhet noen ganger. Det er ikke bare bare å holde konsert ute, tett på nordre innfartsåre. Det startet kl. 21:30 men kunne godt ha startet en time før, for før det var skikkelig i gang, var det mørkt. 
Været var i alle fall på vår side, med noen gode varmegrader, og bare 10 regndråper helt mot slutten. Det er uansett vidunderlig å sitte sånn i mørket, se på en opplyst Håkonshall og lytte til nydelig musikk sammen med gode venner. Hva syns dere jenter, var jeg litt streng nå?

2 kommentarer:

  1. Helt enig med deg Tine. Du har fått med deg alle de viktigste poengene.

    Solveig

    SvarSlett
  2. :) Nikket anerkjennende til anmeldelsen i BT i dag, han var også enig, så vi er ikke helt på viddene.

    SvarSlett