torsdag 4. august 2011

Teater: Kaptein Knurr og Mareminemysteriet

I kveld skal Sondre og jeg på teater. Det foregår på ute scenen i Gamle Bergen, og har blitt en sommerklassiker. Vi fikk ikke billetter i fjor, men i år var jeg raskt ute, og sikret meg et par. Himmelen er grå, med buldrende skyer, så vi må utstyre oss med "bergensbunad", for det er paraplyforbud under forestillingen. Handlingen er i følge hjemmesiden deres: 
Mestertyven Kaptein Knurr er ubåtkaptein og en beryktet skurk. Nå er han på jakt etter Poseidons Perle sammen med sine to gode hjelpere Lodin med Leppo og Luske-Ludvig. Poseidons Perle gir stor makt til den som har den, fordi den gjør at man kan se inn i fremtiden.  
Lille Baldrian fra det blåkledde havhuldrefolket bor på en av de usynlige øyene. En dag finner han et kart i fjæra, kartet som viser veien til Mareminehållet og perlen. Kartet har en av kaptein Knurrs hjelpere mistet ut av ubåten, og dette kartet må Kaptein Knurr ha tilbake. Dermed er jakten i gang! Men det de ikke vet, er at perlen bevoktes av den onde Maremine-Heksen ...…grøss!
Etterpå: Det var kjempegøy! Rett og slett. Historien holdt så det rakk, skuespillerne, regi og produksjon like så. Det var masse fengende musikk, og massevis av humor. Full kredd til Arild Vestre, Yvonne Algrøy, og ikke minst Hanna M. Haugro som spilte Baldrian, og alle de andre.
Irene Ahnèll heter hun som har skrevet både manus og tekstene til sangene. Hun har også regissert forestillingen i to år, og til og med innehatt rollen som Maremineheksen. Hvis du tror barneteater er noe tørre greier, tar du skammelig feil.
Regnet holdt seg borte, og vi frøs ikke, selv om knotten tok noen jafs av oss.
Første akt og annen akt ble fremført på forskjellige steder i Gamle Bergen, så i pausen måtte vi ta tak i sitteunderlagene våre og forflytte oss hundre meter.
Den skremmende Kaptein (Konrad) Knurr
Kaptein Knurr tar tak i Baldrian (vår helt)

Mare-Mine heksen nede i grotten sin (andre akt)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar