fredag 5. august 2011

Bokhøsten er i gang

Dette skal jeg pløye gjennom de neste ukene
Min lille kjøkkenbalkong står nå klar med nye sittemøbler og dør, så nå mangler bare solen. Ute ser det ut som høsten har kommet, med regn og vind og gule blader på bjerken utenfor stuevinduet.
Mine anstrengelser i sommer med å bestille nye bøker på biblioteket har betalt seg, og i går kom jeg hjem med 4 titler. I tillegg fikk jeg siste Camilla Lackberg av mamma, som var så spennende at jeg bare måtte lese den ferdig, før jeg begynte på bibliotekbøkene. Nå er den plassert pent ved siden av de andre i bokhyllen min. Lackberg skriver med en nerve, som gjør at det er lett å lese, og den røde tråden som går gjennom alle bøkene, historien om Erica og Patric, utfyller kriminalfortellingen på en fin måte.
Frode snappet til seg Carl Hiaasen, så siden jeg vil ta den tykkeste boken til slutt blir det Nevil Shute som blir nestemann ut.
Jeg hadde også bestilt Terje Sandbergs bok "Friskere Fremtid". Den har undertittel "- uten mel, melk og sukker" og skulle ha 70 lekre lavkarboretter. Midt i blinken for meg, tenkte jeg. Jeg er opptatt av lavkarbo, og er stort sett mel, melk og sukkerfri, så dette måtte jo bli bra.
Så feil kan en ta... Først nå merket jeg hvor vant jeg har blitt med å tilberede rå mat. Da jeg bladde i boken tok jeg meg i å sitte å rynke kraftig på nesen. Jeg syns alt var kokt sønder og sammen. At der er kjøtt i en sånn bok, regnet jeg med. Men at det skal være nødvendig å strø sprøstekt bacon, på nær sagt alle rettene var usmakelig. Nesten som gode gamle Ingrid Espelid med persillen sin. (Det var ikke ekkelt) Til og med grønnsak baserte supper og salater var det kjøtt i. Nei, denne skal biblioteket få tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar