onsdag 24. august 2011

Brokkolisalat med masse smaker

Oppskrift fra Pamela`s Raw Food bok
Det finnes en "Meatfree monday", så hvorfor ikke innføre en "Salat onsdag"? Jeg spiser salat så og si hver dag, og har blitt en mester i å variere. Dagens middag (og morgendagens lunch, siden jeg alltid lager for mye) er en brokkolisalat.
Jeg spiste den med alfalfaspirer til, mens guttaboyz som tror de må ha noe som metter mer, fikk couscous og fiske fingrer til.
Sånn gjør du:
Kan med hell lages kvelden før, sånn at den får stå og godgjøre seg til du skal spise middag. Hvis ikke: før du går på jobb om morgenen deler du en brokkoli i buketter, har dem oppi en pose, heller over litt god olje og strør himalayasalt på. Masser brokkolien godt og legg den i kjøleskapet, da er den passe al dente til du skal lage middag.
Du trenger:
1 brokoli i buketter
2 ss av din beste olje
1 ts himalayasalat
3 grovrevne gulrøtter
1/4 finkuttet rødløk
1 tomat skåret i biter
5 soltørkede tomater bløtlagt så vidt og klippet i biter
1 eple skåret i terninger
1/2 dl rosiner
1/2 dl solsikkekjerner
saften av 1 appelsin
Bland alt sammen godt og kos deg med en deilig, frisk og forbausende mektig salat til middag. Restene dagen etter er veldig god, da har saftene fra appelsinen fått myket godt opp både rosiner og gulrøtter.

1 kommentar: