fredag 12. august 2011

Hotell Alexandra og Skåla opp

Den spreke motbakkeløperen i familien, trygt i mål på Skåla Opp
Denne helgen har vi ventet på lenge. For første gang på 9,5 år skal Frode og jeg sette oss i bilen og kjøre avsted uten barn i baksetet. Hjemme passer barna hverandre, og ser frem til en helg med frie tøyler.
Turen fra Bergen til Loen tar 4,5 time, og innen vi stiger inn i det flotte hotellet skal vi ha fått senket skuldrene og være klar for det som måtte komme. Frode er med i en gjeng med mannfolk og madammer i forlenget 40 års krise, som hiver seg med på diverse idrettslige krumspring Melkesyre.no heter de. I helgen skal vi være sammen med dem, og det starter allerede i kveld med middag på hotellet. I morgen skal de som vil være med i løpet Skåla opp. Jeg var med å gå opp til Skålatårnet for et par år siden, og vi brukte 4,5 time. Rekorden som er satt av Jon Tvedt er på 1 time, 8 min. og 39 sek. Jeg fatter ikke at det går ann...
Siden jeg syns det er mer enn nok å besøke en fjelltopp en gang, var jeg raskt ute og bestilte meg noen behandlinger i spa`en til hotell Alexandra, så mens Frode peser skal jeg kose meg.
Fjellet som har Skålatårnet på toppen
Vi tok et lite fotostopp da vi nærmet oss Olden for å ta bilde av toppen. Med det blotte øyet kunne en faktisk skimte tårnet på toppen. Tidligere når vi har vært her har det vært tåke og regn, så vi har faktisk ikke sett fjellet før.
Veien var under utbedring, men strekningen mellom Olden og Innvik som i sin tid fikk stempelet, "Norges verste vei" var fremdeles grusom å kjøre på. Men så var det slutt på grusomhetene, hotell Alexandra var vidunderlig, med mange bassenger og boblebad, et spa som jeg ikke har sett maken til, og ikke minst et vidunderlig kjøkken.
Et av mange bassenger en kan boltre seg i
Når en har betalt for en behandling i spa-avdelingen, kommer en gratis inn i velvære sonen. Her er det flere forskjellige dusjer med duft og varierende styrke, her er forskjellige dampbad og saunaer, masse liggestoler til å slappe av i, i tillegg til varme og kalde bassenger. Her finner du også et eget terrasseområde med solstoler som en kan kose seg på, litt vekke fra ståk og larm fra bassengene.
Spa behandlingene jeg tok var utrolig deilige. Jeg har prøvd dette før, og kan si at de to jentene som var borti meg på lørdag, kunne sine saker.
Skåla Opp arrangementet gikk skikkelig på skinner. Det er 10`ende året de arrangerer det, så de har fått god erfaring. Her var foredrag om fredagskvelden, premieutdeling om lørdagen og en durabalig grillfest på kvelden. Vi har booket rom til neste år. Da tar vi Sondre med oss, så kan han og jeg stille i trimklassen, mens Frode sliter med å slå rekorden som ble satt i år.

3 kommentarer:

 1. Fin blogg du har her, takk for tipset om løvetannkaffe, jeg har lenge tenkt på å bytte ut den vanlige kaffen, men det er vanskelig!

  SvarSlett
 2. Takk!
  Du kommer til å klare det med Dandy Blend :)

  SvarSlett
 3. For "alle" som måtte lure så kom jeg meg opp på 2 t 24 min. Ikke mye å skryte av, men helt greit og litt bak "skjema". Neste år skal det bli andre tider!

  SvarSlett