fredag 19. august 2011

Mat på tur er ikke alltid like enkelt

Hjemme i hverdagen er jeg "kjempeflink" å holde meg til det kostholdet som jeg ønsker å ha. Når vi er på ferie blir det litt verre. På helgetur til en topp derimot er det kun meg selv det står på, for på turlagshytter blir en ikke fristet med lekre frokostbufèer, og alskens deilige saker.
Men, forberedelser må til, særlig når det er en 7 timers fjelltur inni bildet. På turlagshytter som er selvbetjent finner man et utvalg tørrvarer og boksemat, så for den som ikke er kresen i kosten, er det fult mulig å dra avsted på tur uten en matbit i sekken.
Mesteparten av boksene er type joika kaker og andre ting med kjøtt i, så det er lenge siden vi har sluttet å belage oss på proviantlageret på hyttene.
Mandelmelk og -brød er fin energimat til en helg i fjellet
Denne gangen har jeg forberedt en majones og kesamsaus med vårløk og urter som vi skal pakke rundt litt grov speltpasta og tunfisk fra boks. Når en ikke har kjøleskap og skal bære all maten, så må en fire litt på krava. Derfor blir det litt melkeprodukter til første dagen og karber, men jeg klarer meg uten hvete. Jeg har laget fersk mandelmelk (med et par dadler) og av pulpen laget jeg deilige ferske mandelbrød. Dette får holde til turmat, i tillegg til nøtteblanding, og den Kjernesunne`s sjokomandler som ble lagt ut i dag, helt i rett tid, tusen takk!
Dehydratoren har kommet meg til unnsetning, så jeg har også med et lite utvalg dehydrert mat, som er veldig næringsrikt. Frokostene på hytten blir havregrøt med malte mandler og mandelmelk, mens jeg også skal ha meg litt frøblanding med mandelmelk, bokhvetecrunch og hjemmelaget bringebær/goji-røre. Kanskje finner vi blåbær vi kan ha på også...
Til tur kameratene mine som trenger mer vomfyll enn meg har jeg bakt grove spelthorn og kokt egg, så håper jeg de holder seg mette de også.

3 kommentarer:

  1. er greit å planlegge litt og ta med eget på slike turer,så vet du i alle fall hva du får ;D god tur! :D

    SvarSlett
  2. Planlegging må til, flink du er og god tur :)

    SvarSlett
  3. Takk jenter, det gikk nesten etter planen. Unngikk pastaen, hvete og melkeprodukter, men gikk på en smell på fjellturen og måtte ha litt kjøpe-sjokolade :)

    SvarSlett