tirsdag 5. april 2011

Rawfood for hele familien

I tillegg til tips fra div. blogger bruker jeg disse tre flittig
Min lille familie er godt vant med å få "rare" ting servert. Det å slutte med kjøtt lærte oss å sette pris på mange forskjellige smaker. Etter 8 år er det ikke noe utfordring i å spise seg mett uten kjøtt, så andre "trender" har blitt ønsket velkommen. Lavkarbo har vært mest min greie, men vi forsyner oss alle av jordskokkris, og blomkålris som alternativ til den blekede hvite risen. Siden det er stort sett meg som lager mat, blir det ikke servert noe brød, og potetene ligger å vannsmekter i kjøleskapet. Supermat har blitt et nytt begrep hos oss, og skapet er fylt til randen av diverse pulver. Jeg lager mandelmelk og rister ut hampprotein, byggresspulver og andre godsaker. Supermaten er ikke nødvendigvis rå, men ingrediensene skal være mest mulig proppet med sunne ting. Rå mat, er det siste som preger middagsbordet hos oss. Salat og råkost har alltid hatt en selvfølgelig plass på tallerkenen, men nå har det blitt mye lettere å fylle hele fatet med lekkert innhold. Litt å venne seg til at maten er kald, men nå går vi inn i sesongen for kald mat, så før vinteren setter inn igjen, skal vi ha fått dreisen på dette.
Ser av både Anita og Anette har fått seg dehydrator, så nå kan det være jeg ikke klarer å holde meg fra å kjøpe meg en jeg også.  I boken Salig blanding av Renèe Voltaire, er en del av oppskriftene laget med dehydrator. Jeg for min del gjorde en liten investering da jeg var i London, og slo til på en mandolin som så skikkelig ut. Var inne i en vanvittig kjøkkenutstyrsbutikk, og kunne ikke komme tomhendt utigjen. En sånn en har jeg ønsket meg lenge, men ikke funnet en som er solid nok. Den har fått fast plass på kjøkkendisken, og jeg har et mål om å bli en racer på denne.
Nå skal det bli dreis på det, med ny mandolin kjøpt i London

3 kommentarer:

 1. Ah, du er vegetarianer? Eller spiser dere fisk? Vi hadde falafel til middag i dag - nam! (aldri laget det før..). Har ikke noe mer ambasiøst mål foreløbig enn å få innført 1 vegetarmiddag i uka... Så får vi ta det derifra. :)

  Men veldig interessat - en lavkarboer som ikke spiser kjøtt! :) Må kikke litt nærmere på oppskriftene dine tror jeg.. :D

  SvarSlett
 2. Å ikke spise kjøtt har vært lett å forene med lavkarbo. Men nå når jeg ønsker å spise Rawfood og Superfoods og fremdeles spise lavkarbo, da har jeg en utfordring. Vi spiser fisk ca. 1 gang i uken og ved "kriser" som besøker ol. også spiser vi litt scampi og reker. Har ikke savnet kjøtt en eneste gang på de 8 årene :Ø

  SvarSlett
 3. Ja vil tro lavkarbo og raw food kan være en tricky kombinasjon! Har alltid tenkt at å spise lavkarbo var vanskelig men ser lysere på det nå når jeg i stor grad unngår hvetemel (da er pluttselig pasta og vanlig brød utelukket). Og når jeg har kuttet ut sukkeret så er alle (vanlige) kaker uaktuelt. Men ville nok strevd litt med rawfood... Men kanskje synet på det forandrer seg der også ;) Kanskje det kommet noen lavkarbo-rawfood oppskrifter her etterhvert?? :)

  SvarSlett