mandag 25. april 2011

Høyeste toppen i Latvia

Vi er på rundtur, og har besøkt høyeste toppen i Estland. Herfra følger vi vår eminente GPS inn i landet igjen mot Madona og Latvias høyeste "fjelltopp". Det går ca. 2,5 time med kjøring på humpete veier,fra Suur Munamagi før vi finner "innsteget". Det er ikke mye infrastruktur å finne her, så da vi, sultne som vi var, fant et gatekjøkken, var det bare å stoppe. Er du på samme rundtur som oss, så stopp gjerne her for her serverte de virkelig deilig mat. Full pakke med mat og drikke til tre, for under kr. 90,-
Flott gatekjøkken midt i mellom toppene, anbefales!!


Gaizinkalns rager 312 meter over havet, og tar ikke pusten fra oss. Vi parkerer nede ved skianlegget (!) går opp trappene, og videre oppover en liten bakke til toppen. Pass opp for fallende murstein, for her står et tårn som holder på å gå opp i limingen. Vi fant et skilt som lå slengt på bakken, og Frode plasserte det til ære for fotografen.

 
Det falleferdige tårnet på toppen

Sondre på høyeste toppen i Latvia
Etter toppen kjørte vi litt over en halv time mot Madona og hotellet Smeceres krogs. Her var vi de eneste gjestene denne natten, i et hotel uten fasiliteter som vannkoker eller kjøleskap. For å få oss litt mat kjørte vi inn til Maxima i Madona og handlet brød, ost og yoghurt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar