lørdag 16. april 2011

Drømmespill i Grieghallen

Helèn Grimaud takker for applausen
Bergen Filharmoniske Orkester er rosinen i den Bergenske kulturpølsen, og i kveld overvar jeg oppsettningen deres som var kalt Drømmespill. De hadde tre stykker på programmet, hvorav det første forbauset og utfordret meg mest.
I avisen sto det Hvoslef med stykket "Ein Traumspiel". At denne hr. Hvoslef het Ketil til fornavn, og er født og oppvokst i Bergen, med Harald Sæverud til far, var for meg ukjent frem til i dag. Han var selv i publiken og kom frem og bukket sammen med dirigenten Eivind G. Jensen da vi applauderte. Stykket ble uroppført i 2009 i Hannover under ledelse av den samme dirigent.
Deretter kom Helène Grimaud på scenen, satt seg ved klaveret og fremførte Mozart`s klaverkonsert nr. 23. Jeg skal ikke gjøre meg bedre enn jeg er, og påstå at hun spiller den bedre enn de fleste, men bra var det, og jeg nøt det. Etter pausen var det Sjostakovitsj`s symfoni nr. 6 som ble fremført. Siden jeg gikk alene i Grieghallen denne gangen var det ekstra hyggelig at damen ved siden av meg også var alene, og vi fikk i gang en hyggelig prat. Jeg fikk låne hennes program og leste at symfoni nr. 6 skulle handle om krig og elendighet, så jeg stålsatte meg. Det hadde jeg ikke trengt for stykket var melodiøst og fint, med en flott bravour til sist.

1 kommentar:

  1. Hei :) Selvfølgelig må du bare legge ut på din blogg. Jo flere som leser de artiklene jo bedre! :)

    SvarSlett