fredag 8. april 2011

Jordskokkpesto - rett og slett knall godt!!

Har du jordskokk i kjøleskapet ditt? Jeg har nettop fått øynene opp for denne lille krabaten, og får heldigvis tak i den der hvor jeg handler. Jordskokk er full av gode næringstoffer, og dette kan Matportalen fortelle oss :
Jordskokk er rik på jern og inneholder en del kalsium og magnesium samt C-vitamin. Det som er spesielt interessant med jordskokk er at den inneholder stoff som letter opptak av kalsium og stimulerer syntese av B-vitaminer i tarmen. Hos jordskokk kommer 93 % av energien fra karbohydrater og 1,5-3 % er ufordøyelige og kan klassifiseres som fruktfiber. To knoller jordskokk tilsvarende 150 g kan dekke 30 % av dagsbehovet for jern, 20 % av kaliumbehovet, 10 % av behovet C-vitamin og Nicain samt 20 % av behovet for Thiamin.
Som alt som vokser under jorden er det masse karber i denne lille knollen, men den har mye annet godt med seg, så det får stå sin prøve.
Jordskokkpestoen til Renèe Voltaire (Salig blanding) ble i alle fall kjempegod, så den anbefaler jeg gjerne videre:
8-10 jordskokker skrubbes rene (ikke skrell)
10 basilikumblader
1 neve rucola
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 klyper salt
Kok jordskokkene al dente (8 min) og avkjøl dem.
Hiv alt sammen i foodprosessoren og snurr i vei. La den bli litt grov så har du litt å tygge på.
Serveres med salat, eller pasta/brød hvis du spiser det.

1 kommentar:

  1. Aldri smakt jordskokk, men skal sjekke butikken neste gang vi er der... :)

    SvarSlett