torsdag 28. april 2011

Årets vårreingjøring starter i morgen

Jeg blir stadig vekk inspirert fra blogger jeg leser, og i kveld sier jeg tusen takk til Kropp i balanse, for hun ga meg inspirasjon til å vie denne helgen til litt kroppsrens.
I kroppen vår hoper det seg opp med toksiner, disse lagres i fettdepotene våre og vi kan i følge min gamle "venninne" Dr. Gillian McKeith bære på 4,5 kg eller mer av usunt, slimete og giftig avfall. Du tror du ikke merker noe til det, men symptomer som hodepine, PMS, fordøyelsesproblemer, leddsmerter, dårlig ånde,allergier, forstoppelse, sprø negler, hudlidelser, dårlig hukommelse, depresjon, søvnløshet og overvekt er eksempler på ting du kan bli kvitt, ved en avgiftning.
Før du begynner må du forberede deg. Motivasjon er viktig, og for meg som er et matvrak og tilbringer myyyyyye tid på kjøkkenet, må jeg ligge langt unna alt som inspirerer meg til nye kulinariske sprell.
Børst støv av juicepressen din, og kjøp inn flere bunter celleri og agurker. Ha gjerne i ingefær og stammene fra brokolien. Drikk av dette, i tillegg til rense te fra helsekosten. For lenge siden (før lavkarbo) kjøpte jeg noen flasker med grønnsakjuice til faste. Tre stykker står igjen i skapet, så nå er de flyttet inn i kjøleskapet, og skal drikkes opp i helgen. Vann er viktig, kok vann og ha i en karaffel på kjøkkendisken, da har du renset vann med rett temperatur tilgjengelig hele tiden.
Jeg spiser salat når jeg har en utrensning, med masse spirer og urter i. For å hjelpe på utrensningen kan du kjøpe deg en flaske med tarmbakterier, Acidophilus med eple er god, og får full fart i tarmen min, i alle fall. Det er ikke bare mat og drikke som betyr noe når en skal nullstille seg selv. Jeg er så heldig å ha badekar, så hver kveld etter litt trening og en runde med kroppsbørsten, unner jeg meg et deilig saltbad. Har du ikke forsøkt kroppsbørsting før, er det på tide. Du børster huden mens den er tørr, for å øke utskillelsen av toksiner fra kroppen, det setter fart i blodlegemene og lymfevevet. Du begynner med fotsålene og arbeider deg oppover mot hjertet, og husk å børst forsiktig. Etterpå kan du ta deg et bad.
På min første dag skal jeg starte med meditativ trening. Jeg skal gå fra huset mitt, over fjellet, til Bergen sentrum, og det tar 4,5 time. Det er meldt strålende sol, og jeg er garantert å ikke treffe folk før den siste timen, så her kan jeg få meditert ute i naturen, mens jeg samtidig får beveget meg. I by`n går jeg innom helsekosten før jeg busser hjem igjen. For å toppe utrensning og avspenning i hodet har jeg fått en ny bok fra biblioteket, som jeg skal begynne på i morgen.

2 kommentarer:

  1. Inspirerende lesning! Gleder meg til å høre fortsettelsen! :)

    SvarSlett
  2. Så bra. Jeg liker det jeg leser :-)

    SvarSlett