fredag 15. april 2011

Hjelp! Hva er det jeg har kjøpt?

Salat står på menyen hos meg hver dag, til lunch og ofte til middag. Salatbegrepet er selvfølgelig utvidet kraftig, så de som tenker "skrekk og gru, tomat, agurk, paprika og kinakål hver dag?" de tar skammelig feil. Kinakål er veldig 80-talls og helt ute, de andre godsakene har vi i en skål på siden, sånn at Sondre som ikke liker at ting er blandet sammen for mye, kan forsyne seg.
Mitt utgangspunkt er alltid 3-4 forskjellige typer salater. Rucola og Feldsalat liker jeg godt, i tillegg til de mer vanlige. Jeg har som oftest med spinat og bladpersille hvis jeg har vært i by`n hos Olivenmat og bunkret. Og her kommer mitt lille nødrop inn: Da jeg kom hjem fra by`n på onsdag var sekken full av godsaker fra Olivenmat. De har utrolig flotte grønnsaker her, i tillegg til Kalamata oliven og rimelige cachewnøtter. I dagens salat hadde jeg denne lille grønne godsaken som er avbildet. Jeg spurte da jeg kjøpte den hva den het, fikk ham til og med til å si det to ganger, men tenke seg til det forsvant fra hjernebarken. Er det noen som kan hjelpe? Den var utrolig crispy og hadde en mild smak av...... tja nepe kanskje?
Etter å ha fått hjelp til å navngi min nye venn, Pak choy har jeg lest om den på Bama sin side. Smaken skal være mild pepper, men at Bama sammenligner den med kinakål, vil jeg motsi på det sterkeste.
Til dagens salat har jeg ristet sammen en dressing av:
Saften av 1/2 lime
1 cm finrevet ingefær
1 dl god olivenolje
himalayasalt
Dette heller jeg over salaten for en frisk smak.
Til å ha på salaten har jeg rørt sammen:3 ss Hellmans majones (den med mest smak, fett og minst karber)
2 ss Creme Fraiche
1 ts raspet sitronskall
1 skvis sitron
1 ts salatkrydder (Oliviers & Co)
I tillegg har vi småskåler med, Kalamataoliven, fetaost, og tapenade

2 kommentarer:

  1. http://bama.no/eway/no/gronnsaker/pak-choy/index.aspx Gå på bama og leite tenkte jeg å si, og så skulle jeg se om jeg fant direkteside til ulike salater. Klikka meg tilfeldig inn på den der :)

    SvarSlett
  2. Og jeg som var og sjekket på Bama sin side. Så bare under salater. Tenkte samtidig at det var litt for eksotisk for gode gamle Bama, og forventet ikke å finne den der.
    Det var Pac-choy han sa altså... Det er i alle fall knasende god. Takk for hjelpen!!

    SvarSlett