lørdag 9. april 2011

Lyst å smake noe skikkelig dårlig? - Kombucha

Jeg har lenge vist at jeg er litt sær, så når jeg leser i Salig blanding om drikken KOMBUCHA,  og de beskriver den som dårlig, så er det typisk meg å bare måtte ha det. Renèe`s erfaring fra USA hvor selgeren forteller henne at mange kunder kommer tilbake med flasken, for de mener den smaker eddik og er blitt dårlig, trigget bare min nyskjerrighet. Kombucha er en kinesisk te som får gjære i 30 dager, og på den tiden dannes viktige enzymer, probiotika, aminosyrer og antioksidanter. Drikken har naturlige bobler, noe jeg fikk erfare da jeg av gammel vane ristet min. På tross av boblene inneholder den ikke sukker eller kullsyre.
Saken er at den stinker forferdelig. Smaken er det lett å venne seg til, første slurken var pyton, etter et par timer prøvde jeg igjen, og likte den bedre. Jeg drakk faktisk opp flasken min, på fire forsøk, og syntes det var tilnærmet godt helt på slutten. Jeg fant mitt eksemplar i en helsekostbutikk i London, så faren for å finne den i Bergen er ikke overhengende, men jeg kjøper den gjerne igjen.

3 kommentarer:

  1. Jeg ELSKER Kombucha men har merket at det er STORE forskjeller på smak etter hvilke typer kombucha man kjøper, så hvis du kommer over en annen så prøv den :)

    SvarSlett
  2. sv: Nei, det er ikke noe jeg anbefaler å kjøpe. De var ikke så dyre, men de må jo spises også ;)

    SvarSlett
  3. Mandlene ja, måtte tenke litt der :) Nei, vi er ikke aper heller, kan godt trekke veksler på andres erfaringer.

    SvarSlett