onsdag 20. april 2011

Påsketur til Baltikum

Familiehobbyen hos oss er toppsanking. Det begynte med at vi ville gå på alle de høyeste toppene i alle kommunene i Hordaland. Så ble vi kjent med World Wide Vikings, og vi fikk organisert toppsamlingen litt. Til nå har vi vært på 42 kommunetopper, 12 øytopper, 2 fylkestopper og 6 nasjonstopper. På slutten av sesongen i fjor var vi på treff med WWV og er nå veldig motivert til å komme igang igjen etter vinterens dvale.
Vi starter toppsankingen i år med tre nasjonstopper. Flybilletter til Riga ble kjøpt i juletider, og vi skal med denne byen som utgangspunkt, få oss en fin rundtur. Første ting på programmet er å plukke opp leiebilen og kjøre til Hotell Neiburgs, et flott hotell midt i gamlebyen. Ettermiddag og kveld blir tilbrakt i Riga, hvor vi håper å få oss et deilig måltid.
Langfredag setter vi oss i bilen og kjører nord/østover, så vidt over grensen til Estland hvor vi finner landets høyeste fjelltopp Suur Munamagi som rager 318 moh. Her har det estiske flagget vaiet siden 1987, 4 år før Estland ble selvstendig. Videre går turen tilbake inn i Latvia hvor høyeste toppen Gaizinkalns på 312 meter skal besøkes. En liten overnatting er bestilt på vei sørover til Litauen, i byen Madona. Hotellet heter Smeceres krogs.
Påskeaften
skal vi besøke Aukstojas Hill 294 moh. og tilbringe resten av dagen i Vilnius. Hotellet vi skal bo på i denne hovedstaden heter Hoetel Vilnius Europolis.
1 påskedag kjører vi tilbake til Riga for å overnatte på samme hotell som da vi ankom. Vi har gitt oss selv god tid på denne toppsankingen, siden vi har lyst å få sett litt av landene, når vi først er her med bil. Toppsanking er virkelig en fin måte å få sett verden på, en kommer til steder som en aldri ville funnet på å besøke ellers.
Bilder erfaringer kommer når vi er kommet hjem.

2 kommentarer:

  1. Jeg så pluttselig i går at du har vært på Siggjo. Så festlig! (jeg er opprinnelig Bømling). Håper dere hadde fint vær når dere var der - flott utsikt når været er klart og fint.

    God tur til Latvia - det er et flott land!

    SvarSlett
  2. Nordkvinne fra Bømlo? Jeg leser alltid det du skriver med norlandsdialekt, det må jeg slutte med nå. Ja, vi hadde oss en nydelig,solfylt pinse på Bømlo for noen år siden, fin øy!

    SvarSlett