fredag 26. februar 2010

26/8=3,25 bøker i uken

Nyttårsforsettet mitt om å lese mindre holder på å gå opp i røyk. Til nå har jeg lest 28 bøker, og vi er bare 8 uker inn i det nye året. Ønsket mitt om å lese mindre har blitt forpludret at to ting: snøen og Bokelskere.no De enorme snømengdene vi har hatt i Bergen siden desember har gjort det umulig å gå på tur, så da blir det til at en bokorm tyr til litt lesing når hun må sitte inne å vente på turføre.
Jeg har også blitt medlem av Bokelskere.no og her får en masse tips om godt lesestoff, så da er det jo bare å bestille i vei, og kose seg.
Akkurat nå hører jeg på Pinnsvinets eleganse av Muriel Barbery, og det er en liten perle av en bok.
Har du forresten tatt "plommetesten" noen gang? Hun refererer Kant når hun forklarer at du skal finne en bok, og noen deilige plommer. Du setter deg for å lese og spise plommer samtidig. Du skal kjenne etter hva som opptar oppmerksomheten din mest, de deilige søte plommene eller boken. Er det mulig? Vi må nok vente til sommeren med å prøve, men kanskje det lar seg gjøre med ynglingssjokoladen også? Boken er i alle fall så bra, at jeg vurderer å la skiene stå på lørdag når gutta er i slalombakken, grave meg en solgrop i hytteveggen, smøre meg med solkrem, brygge en kanne med T, og lytte intenst til stillheten på fjellet og damer som leser bok for meg.
Kanskje du har et boktips til meg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar