lørdag 20. februar 2010

Farvel Skaldeman`s hello R.O. Young

Det har vært en fornøyelse å bli kjent med Skaldeman og hans diett. Jeg ville ta av 7 kilo, og "ofret" julen, og satte i gang 7/12. Nilesing av Skaldeman`s bok, og ommøblering i kjøleskapet, ga nok kunnskap til å greie dette prosjektet over all forventning. Kjøleskapet ble tømt for frukt og rotgrønnsaker og fylt opp med egg, fløte, creme fraiche, sæterrømme etc. Det tok ikke mange dagene før blodsukkeret stabiliserte seg på et lavt nivå (jeg kjente det på en tydelig indre ro, all utålmodighet forsvant, tiltakslysten økte og energien var gjevnt høy gjennom hele dagen) Etter ca 14 dager kjøpte jeg ketosesticks på apoteket (kr. 98,-) og ved å tisse på disse i tide og utide lærte jeg hva som påvirket for mye til at jeg kunne spise det. Det er viktig å holde seg i ketose (noe du klarer hvis du spiser mindre enn 20 karbohydrater for dagen) hvis ikke vil du legge på deg av fettet du spiser. Når du spiser fett trigger du fettforbrenningsmekanismene i kroppen, og motsatt, når du spiser karbohydrater trigger du fettlagringsmekanismene i kroppen. Det er derfor vi legger på oss av å spiser brød, ris, poteter, pasta og frukt. Nok om det.

Når fisken er syk, bytt vannet!
Skaldeman`s diett er fryktelig syredannende, og jeg merker det på fingerleddene at jeg har mye syre i kroppen. Til å hjelpe meg med å komme av dietten (9 kilo på 8 uker), uten å legge på meg igjen, vil jeg søke støtte i Young sin ekspertise. Han har forsket mye på syre/basebalansen, og forklarer lettfattelig i sin bok "PH Mirakelet" hvordan kroppen kan heale seg selv så lenge den er i balanse. På Alternativmessen i går kveld var jeg med å opplevde Kevin Frøystad i aksjon. Han er utdannet i USA hos Young og driver med coaching og hans firma utfører blodundersøkelser slik at du kan få vite om plagene dine (tretthet, allergi, eksem, ME, diabetes, kreft, blodpropp, indre blødninger, gikt, reumatisme, fordøyelses dykdommer) kan skyldes at du er for sur i kroppen.
Young sier: Vekk med alt usunnt fett, men spis mye kvalitetsolje (kaldpresset virgin på mørk flaske). Grønnsaker er basisk, så pøs på med dette, lag gjerne smuthies og supper, men spis hver dag rå grønnsaker også. Vekk med frukt, må du ha et eple så spis det på tom mage så det ikke ligger å gjærer på toppen av din fulle magesekk. Kjøtt er syredannende, og det er melkeprodukter og kornprodukter også. Ikke la sjansen gå fra deg til å høre Robert O. Young fortelle om syre/base balansen!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar