søndag 7. februar 2010

P2 lytternes romanpris 2009

I min stille stund på hytten ble radioen skrudd på og jeg koste meg med "Sokrates", et program om filosofi med innslag av jazz. Men overraskelsen kom etterpå da P2 skulle finne ut hvilken bok lytterne synes var beste roman i 2009. Et panel var satt sammen av 6 mennesker med forskjellig bakgrunn som har lest romanene som var kommet til "finalen". Jeg fikk høre på veldig gode diskusjoner, og masse velbegrunnede argumenter for hvorfor de likte, og ikke likte de forskjellige bøkene.
Her er de som kom til finalen med plassen bak:
Mirjam Kristiansen - Et rikt liv - 3
Britt K. Larsen - Det vokser et tre i Mostramagg - 2
Nils Fredrik Dahl - Herre - 5
Atle Næss - Din nestes eiendom - 4
Karl Ove Knausgård - Min Kamp I - 1
Anne Oterholm - Toget fra Ajaccio - 6
Panelet var enig om sisteplassen, og det de sa om den boken gjør at jeg ikke har lyst å lese den, selv om en sjetteplass må være bra, det var sikkert mange fler bøker med i denne konkurransen. Jeg skal i alle fall hive meg på å lese de andre bøkene. Min Kamp får komme når jeg får den fra biblioteket, men jeg skal i skrivede stund stille meg på venteliste for et par av de andre. De var også forholdsvis enige om førsteplassen, selv om de ikke hadde lyst å gi gullmedaljen til en så pass profilert bok, så måtte det bli sånn. - gleder meg til å lese den!
Etter nå å ha lest "andreplassen", Det vokser et tre i Mostramagg kan jeg ikke annet enn å bøye meg i støvet. En veldig god bok!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar