onsdag 19. juli 2023

Mittlandet av Johanna Mo

Mittlandet er den tredje boken i Õlandsserien, med Hanna Dunker hovedrollen. En krimserie om å leve i skyggen av en forbrytelse og om ikke å kunne kutte båndene til sin hjembygd. Ikke gå glipp av Nattsangeren og Skyggeliljen, som er de to første bøkene i serien!

Forlaget om handlingen:
En gjeng studenter overnatter i et fraflyttet hus i Mittlandsskogen på Õland. Når morgenen kommer er Mikael Fransson sporløst forsvunnet. 20 år seinere finner man levningene av ham et annet sted i skogen, og det er ingen tvil - han ble myrdet. Hanna Dunker og hennes kollegaer ved Kalmarpolitiet kalles inn for å finne ut hva som egentlig skjedde, og gi de etterlatte en avslutning. Utenfor jobben er det forelskelsen i Isak som tar all Hannas oppmerksomhet, men når hennes eget liv står på spill tvinges hun til å konfrontere spørsmålene hun flykter fra. Hva er sannheten om mordet som hennes far ble dømt for og hvem tør hun fortelle det til?

Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2023
Sider: 394
Kilde: PDF fra forlaget

Det var en fryd å være tilbake på Öland. Her er det ingen storbyproblemer eller nasjonale etterforskere, for på det lokale politikammeret greier Kalmarpolitiet å få has på skurkene selv.

Historien er delt i to handlingsforløp, hvor vi i nåtid følger hovedpersonen Hanna Dunker i  etterforskningen av den tjue år gamle forsvinningen som ikke var en forsvinning.

Tjue år tidligere blir vi kjent med Nosse, Sara, Elvira, Mikael, Therese og Torsten, som feirer at de er ferdig med videregående. Blikket vårt følger gjengen tett gjennom det døgnet, hvor en av dem helt uten å legge igjen spor etter seg, forsvant midt i festivitetene. 

Det veksles hyppig mellom de to tidsepokene, og siden flere av personene går igjen, krever det litt av leseren for å følge med på detaljene. 

I tillegg til et puslespill av en kriminalsak, hører vi om dårlige oppvekstkår, om vold i hjemmet, om mobbing og om psykisk utfordrede mennesker. Hovedpersonen Hanna Dunker har en tydelig rolle i denne serien, og det skjer mye i hennes privatliv, som det er spennende å følge med på.

Mittlandet er en coldcase-krim, som utspiller seg under små og landlige forhold. Historien er ikke spesielt spennende, og hvis du helst styrer unna action, blod og grove scener, så er denne krimmen helt i din gate. Selv håper jeg Johanna Mo strammer skrustikken et par hakk i neste bok, og kanskje korter ned på rollelisten, som ble i lengste laget.

Men, til tross for mine innvendinger, boken er godt skrevet, plottet går opp til slutt uten alt for mange løse tråder. En liten cliffhanger fikk vi helt på slutten, den gjelder Hanna D, og gjør at jeg gleder meg til neste bok ☺ 

Har du lyst å lese flere bloggomtaler av boken kan du sjekke ut:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar