mandag 31. juli 2023

Oppsummering av lesemåneden juli


Juli er sommerferiemåned for de fleste av oss, så også meg. Etter å ha vært på biltur i Norge med kunst på planen, tilbrakte vi ti dager hos svigers på Snåsa. Vi kjørte hjem, vasket klær og pakket koffert, også fløy vi til Irland hvor vi syklet med gode venner. Litt lesing ble det selvfølgelig, jeg klarer jo ikke la være. Bildet over her er fra Skjolden, hvor vi gikk tur på gjenglemte stier og overnattet før siste etappe hjem til Bergen.

Dette leste jeg i juli: 

  1. Eva Tind - Kvinnen som samlet verden - 5
  2. Vestgården og Aas - Skammens historie - 5
  3. Jo Nesbø - Natthuset - grøss - 5
  4. Tore Westre - Det er best sånn - 5
  5. Gøril Emilie Hellen - Hundreogtretten - 5
  6. Michel Houellebecq - Plattform - 1001 - 4
  7. Johanna Mo - Mittlandet - 4
  8. Levi Henriksen - Postkort fra alle tings utkant - 5
  9. Grethe Nestor - Trigger Warning - 5
  10. Karin Boye - Kallocain - 5
  11. Heidi Mittun-Kjos - Jenter i trær - 4
  12. Hilde Østby - Kart over ensomheten - 5
  13. Hilde Østby - Kreativitet - 4
  14. Karin Fossum - Farvel, Farah Diba - 6
  15. John Ajvide Lindqvist - Skriften i vannet - 5

Romaner: 5
Noveller: 2
Grøss: 1
Sci-fi: 1
Krim: 3
Sak: 3

Kunst og kultur i juli: 
Henie Onstad Kunstsenter, Astrup Fearnley Museum og Kistefoss - Bjerkebæk - Ullinsvin. Siste feriedag ble tilbrakt i Dublin, hvor jeg besøkte Museum for litteratur, Irish Museum of modern art og Nasjonalmuseet avdeling for decorative arts og historie. 


I dag var fire uker ferie over, og det var tid for barnehage igjen. Nytt år og nye muligheter, på småbarnsavdeling starter vi med tilvenninger, men jeg møter ikke mitt første primærbarn før i morgen, 1 august. Jeg gleder meg til bokhøsten, har en liste hengende foran meg, og ser mange godbiter jeg gleder meg til.

Håper du har hatt en fin sommer, og har lest mange gode bøker!

9 kommentarer:

  1. Fleire gode bøker du har lest, og eg har ikkje lest nokon av dine. Bokhausten ser ut til å bli bra, sjølv venter eg spent på Bookers langliste i morgon formiddag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Booker er gøy, gleder meg til listen, men som du vet drøyer jeg med å lese før kortlisten (eller vinneren)

      Slett
  2. Høres ut som du har hatt en fin sommer,Tine :-) Jeg har lest to av disse og et par på vent både i papir og på bookbites. Du har fått med deg mye kulturelt og mange museumsbesøk. Jeg var på det hanseatiske museum i forrige og ble litt bitt av basillen. Tror det må bli med museum og kode-besøk på meg fremover.

    Ha en fin august, Tine :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den basillen er det kjekt å bli bitt av, jeg kan tipse deg hvis KODE kommer med noe nytt og spennende. Sommeren var fin, litt for travel, så nå prøver jeg å gjøre minst mulig, noe som ikke er lett.

      Slett
  3. Skikkelig kulturell ferie på deg i år:) Mulig jeg også har vært på det irske litterære museet, det husker jeg ikke. Var på flere da jeg var i Dublin; James Joyce house, Writers museum mer mer. Bjerkebæk har jeg vært på flere ganger..
    De i Oslo har jeg faktisk ikke vært på, muligens Henie-Onstad for lenge siden.
    Men jeg har vært på flere fine utflukter, hager og gallerier i Sandefjord og Stavern.

    Av bøkene dine har jeg kun lest Skammens historie (noen år siden), men har noen av dine på leseplanen min fremover.

    I morgen drar jeg til Oslo med en overnatting og Munch-museet. Kistefos ble det ikke noe av, siden jeg valgte å ta tog sørover istedet for å kjøre bil. Det får bli en annen gang:)

    Ønsker deg en fin august og god bedring med fingeren:)

    SvarSlett
    Svar
    1. De to du nevner var jeg ikke på, bare utenfor JJ før åpningstid på morgenturen vår, men det så så kjedelig ut, så det ble litteraturmuseet i stedet for. Leste om rundturen din, du har vært i et område som jeg har til gode å besøke.
      Min lytting av Skammens historie var en repeat, siden jeg leste boken da den kom ut, liker den veldig godt.

      Håpte fingrene var bedre i dag, men ingen endring. Har aldri visst at lillefingeren var så aktiv på tastaturet, nå må jeg knote hver gang jeg skal ha stor bokstav.

      Slett
    2. Irland er så fint og det er så mye verdt å se der. :) MInner meg på sommer-diktboka, som jeg skal lese, med irske dikt av Jo Eggen.

      Jeg leste også Skammens historie i det vaset den kom ut. Viktig bok, selv om vi som har levd en stund har lært om mye av det før, så er det noe med å få det samlet sånn under to permer.

      Fortsattt god bedring med fingreren. :)

      Slett
    3. Har bare lest Skriften i vannet og Trigger warning har jeg på vent til en eller annen gang i fremtiden. =)

      Ser ut som du har hatt en fin ferie både i Trøndelag og Irland. Min eneste ferietur var Sykkelsommer på Tv-skjermen på NRK. Selvfølgelig hoppet de over Trøndelag. =) Her er det fortsatt sol og sommer, og jeg er lei.

      Slett
  4. Likar bildet! Ved Eidsvatnet, mellom Skjolden og Fortun. Kjente trakter for meg, syklar ofte her. Besøkte du huset til Wittgenstein?

    Kun ei av dine julibøker som eg har lest, nemleg Natthuset. Den vart for sær for meg. Farvel Farah Diba skal lesast snart, gledar meg til den!

    SvarSlett