onsdag 19. mai 2021

Kains bok av Marianne Fredriksson

Jeg hadde bestemt meg for at Kains bok var vanskelig å skrive om, men noen uker etter jeg hadde lyttet ferdig, slapp liksom ikke boken meg, så jeg fikk lyst å si noen helt kort om boken. Jeg har ikke funnet noen omtaler av den, er det noen som har blogget om den kanskje? 

Forlaget om handlingen: 
Boken danner et nytt bilde av bibelfiguren Kain. Her er hans tanker og erfaringer gjengitt på et språk tilpasset 90-årenes lesere. Da hustruen Letha skal føde barnet deres, forlater Kain henne. Han føler seg utstøtt av barnet og søker Paradiset. Fra den dagen endrer hans liv seg dramatisk. Endringene gir ham den erfaring han trenger for å gå inn i en selvransakende prosess. Han fører lange, fiktive samtaler med Eva, og disse samtalene gjør at han til slutt klarer å møte de krav og forventninger livet stiller til ham.

Kanskje skulle jeg lest Evas bok først, siden den er den første boken i serien som kalles Paradisets fugler. Jeg var nemlig litt forvirret da jeg lyttet til Kains bok, siden jeg prøver å sette sammen det puslespillet som bibelen er, uten at jeg fikk kronologien til å stemme med denne romanen. 

Uansett var dette en herlig bok å lytte til, glimrende innlest av Hilde Grythe. I løpet av de 6,5 timene boken varte, ga den meg flere ganger nydelige tanker om frihet, brorskap, om løgn, og selvinnsikt. Spesielt det siste slet Kain med, og selv om han er kjent for å ha drept sin bror, så viser denne romanen at hendelser ofte fremstår forskjellig fra to synsvinkler. 

Så vidt jeg kunne finne ut av var dette en av de første bøkene til Marianne Fredriksson. Jeg leser gjerne mer av henne, er i gang med Noreas bok, men anbefalinger mottas med takk ☺

8 kommentarer:

 1. Disse bøkene las jeg for noen år siden. Syns Marianne Fredriksson skriver bra bøker. Tror jeg lånte seks - sju bøker av henne en periode. Så her vil du finne mye spennende som du nok vil like. (Husker ikke alle titlene, men Simon og eiketrærne er kjempebra.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Simon og eiketrærne var den jeg hadde lest fra før, men nå har jeg forelsket meg helt i denne serien (trilogien?) om Eva, Norea og Kain. Hørte ferdig Noreas bok på vei ned fra fjellet i dag, og var henrykt :) Gleder meg til å lese mer av henne.

   Slett
 2. Jeg har lest de fleste bøkene hennes, men tror ikke jeg har blogget om dem, lenge siden lest. Men anbefaler spesielt den om han fra Ur, Den som vandrer om natten. Også Simon om eiketrærne, den har du vel lest. Og Maria Magdalena- den elskede, Anna, Hanna og Johanna. Det er de jeg husker best.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner at det er mye bra som har gått meg hus forbi, ja bortsett fra Simon da. Takk for tips Anita, skal ta deg på ordet, men nå hoper det seg opp litt her hos meg.

   Slett
  2. Hehe, fort gjort at det hoper seg opp:) Men du ba jo om anbefalinger;)

   Slett
  3. Ja, og er veldig glad for svar, sommeren står for døren, og jeg har et stort behov for bøker, men har lånt litt på biblioteket, og bedt om noen leseeks så de må prioriteres.

   Slett
  4. Godt å høre.:) Vet du er det..) Du leser jo mer enn meg, men det er jo så mye å ta av. Jeg greier ikke å ta unna, men leser mer fra hylla nå enn før og prøver å stramme inn på bib-bøker. Ber om svært få leseeks, men får jo noen ubedt som er interessante. Har noen reservert på bib, de må jeg bare ta når de dukker opp, samt at jeg tre (en er halvveis lest) lånte her her som jeg skal prøve å få lest. (har forlenget lånefrist noen ganger..)

   Slett
 3. Jeg har ikke lest denne, menhar lest flere av hennes bøker som også nevnes her som Simon og eiketreet har jeg blogget om men Anna , Hanna og Johanna er en som er lest for lenge siden og det var vakker. :)

  SvarSlett