mandag 10. mai 2021

Vrimlebøker av sveitsiske Germano Zullo og Albertine

Det er mandag igjen og tid for barnebøker. Vrimlebøker er gøy for små mennesker, og jeg var så heldig å få et leseeksemplar av denne artige serien på fire bøker. 

Forlaget presenterer bøkene slik:
Gi leseglede helt fra starten av: Vrimlebok for de minste, med bilder og småhistorier!

Storformatbok med tykke sider som passer for barn fra 18 måneder. Bøkene er full av humor, og gir anledning til å observere detaljer og samtidig følge historiene som går fra side til side. Lille Lulu og hans mor er figurer vi blir ekstra godt kjent med i boken. Forfatter Germano Zullo og den dyktige illustratøren Albertine har i samråd klekket ut historiene som fortelles på fornurlig vis i disse vrimlebøkene.


Serien består av fire flotte bøker som tar oss med på tur, I byen, På landet, På fjellet og Ved sjøen. Lille Lulu og hans mor er gjennomgangsfigurer i alle bøkene, og man vil også kunne kjenne igjen mange av de andre karakterene.

Bildene i disse bøkene er morsomme, og mange av menneskene vi ser her gjør ting som kanskje ikke er helt lov, eller ikke er mulig. Eller er det det? dette går det an å vri og vrenge på, for hva gjør de egentlig alle disse folkene? 

Lille Lulu og mammaen kjenner man igjen, siden den eneste dialogen som finnes, er deres få ord. I byen er ganske masete for her går de rundt i en storby og Lulu drar i moren, peker og maser "sånn vil jeg ha!" til alt. Det er mange gøye bilder, blant annet togstasjonen, flyplassen og ikke minst dinosaurparken.


I boken På fjellet er stemningen mye mer avslappet og undrende for her spør Lulu "hvorfor er det sånn?" til en masse ting de ser. Folk kjører busser og drosjer opp til fjellet, de er på restaurant, står på skøyter og renner på ski. På siste side i boken, dukker til og med julenissen opp i sleden sin.


Når vi har kommet oss ut på landet, er det mamma som maser. Hun spør hele tiden Lulu om hva han vil bli, og foreslår det ene etter det andre. I mens beveger vi oss fra landsbyen, til kolonihagen, til bondegården og videre til skogen og friluftsområdet, og helt til slutt svarer Lulu mamma. 


Ved sjøen har mamma mistet Lulu, og hun går gjennom alle sidene og roper på ham. Hun finner ham ikke, men etter å ha saumfart siden, så finner vi ham. Etter vi har vært i vannet, på stranden, i garderobeanlegget, i badeland og på dumdidam-camping, finner endelig Lulu og mamma hverandre. 

Bøkene er store og fargerike, og laget i kraftig papp som tåler både det ene og det andre. Små barn som får litt drahjelp med språket kan lett drømme seg vekk i alle de spennende situasjonene de havner oppi, med disse bøkene. Jeg liker bøkene veldig godt, og anbefaler dem gjerne videre ☺


4 kommentarer:

 1. Takk for tips! Dette skal eg ta med til jobben :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tipper du vil gjøre lykke med disse bøkene, kjekt at lesetipset falt i smak.

   Slett
 2. Barnebøker er moro!
  Les gjerne samtalen min med Annette Saugestad Helland i dag. Hun er barnebokforfatter og illustratør :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest, og likte veldig godt det jeg leste. Tenk at jeg som leser så pass mye for barn, ikke har hørt om henne, takk for flott intervju Augusta :)

   Slett