onsdag 9. oktober 2019

Don Quijote - tolket og forklart av Gisle Selnes

Bergen Offentlige Bibliotek tilbyr brukerne sine et stort utvalg av litterære arrangementer, og på mandag var jeg så heldig å være tilstede ved litteraturprofessor Gisle Selnes sin presentasjon av Cervantes betydelige roman Don Quijote.

Jeg bestemte meg for å lese Don Quijote etter jeg hørte den fremstilt som den aller første moderne romanen som har blitt skrevet. Da jeg lyttet jeg gjennom de tusen sidene, tenkte jeg flere ganger "hva er dette for noe", og selv om jeg var underholdt, skjønte jeg nok ikke helt hvorfor denne boken blir ansett som en av de viktigste bøkene å få med seg. Nå skjønner jeg det, Gisle Selnes formidlet, heftig og begeistret, om bakgrunn, innhold, Spania på 1600-tallet, og mitt bilde av historien ble nensomt utfylt.

Bildet jeg har klippet fra det store internettet er Salvador Dali sin illustrasjon av Don Quijote og Sancho Panza på en av deres lange ferder.

Mine tanker om romanen

4 kommentarer:

 1. Så spennende å ha vært på et sånt foredrag:) Det hadde jeg likt :) (artig bilde;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel igang, er du ikke? så du skulle absolutt vært med meg :) Bildet sier mye, og minner om et Dali vi har hatt på veggen i alle år, men som nå røk til i den nye leiligheten.

   Slett
  2. Nei, ikke i gang enda... du vet- alle disse bøkene- og den tiden og den timingen osv.

   Slett
 2. Don Quijote skulle jeg absolutt ha lest, men har veket unna nettopp av frykt for ikke å forstå den, så et slikt foredrag må være midt i blinken!

  SvarSlett