lørdag 26. oktober 2019

Broder Jakob av Emelie Schepp

Broder Jakob er den femte boken i serien om den litt spesielle statsadvokaten Jana Berzelius. Jeg har likt denne serien fra første side, og ble ikke skuffet denne gangen heller. Det er viktig å få med seg alle bøkene i rekkefølge, for bakgrunnen til Jana og Danilo forklarer personlighetene deres i fortsettelsen.

Forlaget om handlingen:
En kvinne blir funnet brutalt drept - det er det andre offeret på kort tid. Omstendighetene er like, beina er sydd sammen, og kroppen blir funnet i elven som flyter gjennom den lille byen. Hvem er det som vil at de skal se ut som havfruer, og hvorfor? Da nok en kvinne blir meldt savnet, er det åpenbart for politiet at de har å gjøre med samme gjerningsmann.

Statsadvokat Jana Berzelius leder etterforskningen sammen med politiet, og snart finner de koblinger til Simon Norell. En ung mann som drepte hele sin familie, og som siden har vært innelåst på psykiatrisk sykehus. Men Simon vil ikke prate. Noen må vinne hans fortrolighet før tiden renner ut. Den eneste som kan gjøre det, er mannen som er en truende skygge i Janas liv: Danilo Peña.

Igjen har Emelie Schepp greid å holde meg fengslet med historien sin. Plottet er godt komponert, med frampek og nerve som gjør dette til en pageturner.

Karakterene trer frem tilsynelatende helt av seg selv, for her slipper vi lange innledende historier, men får følelsen av å kjenne personene fra før. Dette er selvsagt når det gjelder Jana, Danilo, Mia og de andre i politiet, men også Simon og flere fremstår som helstøpte karakterer nesten med en gang.

Janas forhold til sin far er alltid spennende å følge med på, for han har et jerngrep om datteren som det er vanskelig å godta. Jana selv har tilbøyeligheter som ligger langt utenfor det hennes rolle som statsadvokat tilsier, og også dette medfører et ekstra krydder i historien.

Denne må du lese, men begynn for all del med den første boken! Jeg har hørt de siste bøkene som er glimrende lest av Anne Ryg, en av de beste spør du meg ☺


Utgitt: 2019
Spilletid: 10:46
Kilde: Lytteeksemplar


Serien i rekkefølge:
- Broder Jakob

8 kommentarer:

 1. Da fikk jeg et lite innblikk i denne forfatteren. Takk. Ser jeg har en lydbok av henne, (Merket for livet) - skal prøve meg på den snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Merket for livet er helt rå, du kommer til å bli hekta :)

   Slett
 2. Jeg liker også veldig godt disse bøkene. Jeg har bare lest de tre første og har nummer fire og fem på nattbordet. Men jeg gleder meg til å begynne på dem. (Jeg er litt på etterskudd i Elidas lesesirkel og, så den siste måneden har jeg prioritert å få lest det jeg tenkte jeg skulle lese der:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du noe spennende å glede deg til :) Disse sirkelene ja, jeg har blitt tatt av nyhetsstrømmen i høst og falt litt av, må skjerpe meg :)

   Slett
 3. Ble nysgjerrig på denne serien etter at jeg hørte forfatteren prate om boken og serien på Gyldendals høstmøte her tidligere. Godt mulig jeg har første bok men så har jeg en god del krimserien jeg skulle ha begynt på så jeg får se når det eventuelt blir.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en perfekt serie å begynne på begynnelsen med, for Merket for livet gir absolutt mersmak :)

   Slett
 4. Har selvsagt les alle disse bøkene. Digger denne serien. Blitt godt kjent med persongalleriet. Synes denne faktisk var blant de beste. Sjelden det når det har kommet så mange bøker fra samme serien at den femte boka funker så godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre at du likte denne best, jeg er enig med deg det er en veldig bra serie :)

   Slett