tirsdag 29. oktober 2019

Popp-opp Dinosaur av Owen Davey

Trodde du at dinosauren var utdødd? Å nei da må du tro omigjen, for barn fra to års alderen og oppover, er dinosaurer høyst levende og poppis som aldri før. Owen Daveys prisbelønte bok gjør stor suksess i barnehagen for tiden, og det til tross for at "mine" barn ikke har fylt tre år enda.

Med enkle og lekre grep popper de femten dinosaurene opp, beveger seg mot oss, løfter hodet ut av vannet, eller flakser med vingene. Det er magisk, og siden boken er helt uten tekst eller fakta om dinosaurer, preges leseopplevelsen av barnas egne betraktninger og observasjoner.
Til stor glede for den voksne som guider barna gjennom boken, er navnene på dinosaurene skrevet i "lydskrift" med store lettleselige bokstaver. Vi får oss en god latter når vi sammen staver oss gjennom navnene.

Dinosaurene er elegante, og magiske, noen har skarpe tenner og når Tyranosaurusen glefser mot oss, skvetter vi tilbake (hver gang)

Gjengen jeg har lest boken med ble inspirert til egen dinosaurlek, så vi laget et lekemiljø som passet godt til denne gjengen. Dinosaurene våre ble funnet frem fra lageret, og noen ble lånt på naboavdelingen, og sånn fikk denne boken prege hele tiden vi hadde til innelek i dag.

Estetisk sett (nå snakker den voksne) så er boken en liten skatt. Bildene er fine, med en enkel strek, gjort i klare farger, på et kraftig kartong uten glansing. Holdes de ivrigste barnehendene unna boken kommer den til å vare lenge, for dette er godt håndverk. (Under: mine fotografier av boken)
Anbefales for barn fra 2 og oppover!
Forlag: Mangchou
Utgitt: 2019
Sider: 30
Kilde: Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar