torsdag 24. oktober 2019

Naturhistorisk museum i Bergen - nyåpnet etter 6 år med oppussing

Mandag 14 oktober åpnet endelig museet igjen! Alle bergensere vet hvilket museum vi snakker om, for at denne store ærverdige bygningen midt i sentrum lenge har vært stengt for renovasjon, har de fleste fått med seg.

I dag trosset vi ettermiddagsregnet og benyttet oss av langåpent museum, for å få stillet den verste nysgjerrigheten. Jeg var på "Tomt museum" i august i fjor, og var egentlig godt forberedt på det arkitektoniske, men ble likevel begeistret da jeg så hvor stilrent og lekkert interiøret fremdeles var, selv når det er fylt opp med dyr, fugler, fisk, insekter og mineraler.Lurer du på hvorfor jeg har tatt bilde av en ammende mor, så kan jeg berolige deg med at dette er en av to voksfigurer på museet. De var veldig levende, og jeg måtte mote meg opp for å tørre å ta bilde, selv om hun sitter inni et monter og umulig kunne være levende.

Ta deg en tur og se, det er kjempefint! Husk å ta med briller, for all forklarende tekst er trykket med liten skrift.  Kjøper du billett med mobilen din i foajèen, kan du spare 20,- kroner, ellers må du ut med dobbel pris av hva en inngangsbillett kostet før (altså 120,-)

7 kommentarer:

 1. Oy, dette så virkelig lekkert ut. Det hadde vært gøy å se en gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får sette det på planen for neste bergensbesøk :)

   Slett
  2. Jeg hadde et lite uhell på Maja Lunde sitt innlegg. Jeg klare å trykke på feil fane og en tidlig kladd ble publisert, når du skrev kommentar på det. Nå har jeg skrevet alt på nytt. Uff kjett, men slik skjer i full fart og stress, skal bare...!

   Slett
  3. Sånt skjer når vi har mange baller i luften. Siden jeg har lest boken selv hoppet jeg over handlingsreferatet og leste din mening om boken, så jeg la ikke merke til at det var uvanlig kort til deg å være :)

   Slett
 2. Svar
  1. Takk Randi, det er stas med nyåpnet museum :)

   Slett
 3. Vakre bilete, kanskje på tide med ein tur dit :)

  SvarSlett