søndag 27. oktober 2019

Helgetur til vakre og pulserende Milano

Forrige helg var det tid for den årlige turen til en spennende storby, og denne gangen gikk ferden til mote- og designbyen Milano. Vi bodde fint på Hotel Senato, som hadde perfekt beliggenhet, akkurat innpå feltet som markerer sentrum, på bykartet.

Alle de flotte trikkene gjør noe med bybildet

Det har lenge vært en drøm å besøke den lille kirken hvor bildet Nattverden er malt på veggen. Solveig hadde på forhånd lastet ned appen Get your guide, og bestilt en tre timers guidet tour, som startet ved kirken Santa Maria delle Grazie. Besøket i det aktuelle rommet varte i 15 minutter, men ferden gikk videre til Castello Sforzesco og til slutt besøkte vi Duomo di Milano. Guiden som hadde ansvar for oss var veldig flink, punktlig, tydelig og morsom, så vi følte at vi fikk valuta for pengene.

Duomo di Milano 

En detalj fra en av de 3500 skulpturene i Duomoen

Leonardo da Vincis berømte bilde Nattverden som sto ferdig i 1498

Vi booker alltid restauranter på forhånd, og tre jenter får hver sin kveld å ha ansvar for. Det er ikke tvil om at det blir litt konkurranse om den beste opplevelsen, så lettelsen min var stor da "min" restaurant Soulgreen, viste seg å være et glimrende valg. Som vi kan se på bildet, er de moderne til tusen, siden menyen var på iPad og vi sendte bestillingen avgårde når vi selv var klar.

Vi bestiller mat på iPad :)

Den andre guidede touren vi bestilte via Get your guide, var en times omvisning på selveste La Scala. Igjen var vi veldig heldig, for også denne guiden var noe av det beste jeg har opplevd. Det var spennende å være inne i det gamle bygget å få høre dets historie. Vi fikk gå inn i en av avlukkene og ta bilder, siden det var en pause i prøvene som pågikk. Da prøvene startet igjen og omvisningen var ferdig, fikk vi lov å stå musestille og se på den vakre balletten som utspant seg.

Bilde tatt fra en av båsene i La Scala

La Scala ser veldig lite ut fra utsiden, men hva som åpenbarer seg når en kommer inn.....

Vi fylte opp skrittelleren hver dag, og fikk med oss det som var av koselige kafeer, barer, kunstmuseer, og butikker. Det høres litt kipt ut å spise lunch på Starbucks, men denne filialen, som lå i det eldgamle posthuset i Milano, var noe helt for seg selv, med sitt eget kaffebrenneri.
Vi drakk vin på toppen av et kunstmuseum, med utsikt over Duomoen fra 1386 og Galleria Vittorio Emanuelle II, et fantastisk bygg som er verdt en studie.

Ikke som Galleriet i Bergen dette her ☺


Detalj fra den flotteste Starbucksen jeg har besøkt
Kunst altså ☺

Man skulle ta av seg skoene og gå over jorden som skjuler flere objekter - kunst!

Ja da, kunst dette også

Milano er en lett by å være turist i. Man kan gå overalt, det er lite byggearbeider og annet bråk, menneskene er hyggelige, og det er massevis av ting å finne på.


Takk for turen jenter!

12 kommentarer:

 1. Flotte bilder og fin reisefortelling. Der har jeg ikke vært - ser bra ut ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales, kjekke folk, stille og rolig, rett og slett en spennende by å utforske.

   Slett
 2. Fint å lese og se. Milano har jeg ikke vært i. Skal lese Hanne Ørstavik sin nye Roman, Milano, snart..

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal bare se du får lyst å reise dit. Sist høst var vi i Madrid, så det er lett å sammenligne de to byene på M, Milano vinner lett!

   Slett
  2. Ja, nå ble jeg jo fristet, da vet du:;)
   Før har jeg tenkt at Milano var en grå og kjedelig by...men jeg skjønner den har mer å by på:)

   Slett
  3. Så bra, og jeg er spent på å høre om din lesning av Milano :)

   Slett
  4. Jepp. En venninne av meg som er Ørstvik-fan, var ikke så fornøyd med boka, men det var fordi det var så mye om Milano i den, mindre om de indre greiene.. Men det er ingen ulempe, tenker nå jeg.:) Kan jo være jeg liker den godt..

   Slett
  5. Det er de indre greiene til Ørstavik jeg sliter med, så hvis litt er byttet ut med Milano, så prøver jeg meg igjen.

   Slett
  6. Godt. Da kan vi se om vi liker den.:) Sørlig for deg som nettopp har vært i Milano, må det jo være interessant..

   Slett
 3. Å, så flott at du kom deg til Milano. Det er en flott by, men fikk du ikke med deg den fantastiske Leonard Da Vinci utstillingen, rett ved domen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, dessverre skjønner at vi har gått glipp av noe her :)

   Slett
 4. Oi. Det ser ut som en koselig tur. Godt med pauser og påfyll :)

  SvarSlett