søndag 6. september 2015

Avslørt av Renee Knight - en spennende debutant!

Psykologisk thriller som kommer tett på det nære og kjære i en familie. Anbefales på det kaldeste!!

Fra bakpå boken:
Catherine Ravenscroft finner en bok på nattbordet som skal kaste henne inn i et lysvåkent mareritt. Boken utgir seg for å være en fiksjon, men den forteller i levende detalj om den forferdelige dagen da Catherine ble slave av sin egen mørke hemmelighet, en hemmelighet hun er sikker på at hun bare deler med en eneste person - og denne personen er død.
Catherines verden går i oppløsning når fortiden innhenter henne. Hennes eneste håp er å konfrontere det som virkelig skjedde den forferdelige dagen, selv om den sjokkerende sannheten kan komme til å ødelegge både henne selv og familien. 

Forlag: CappelenDamm
Utgitt: 2015
Sider: 288
Kilde: Leseeksemplar

Renee Knight sin nye bok er en nervepirrende historie. Den handler til syvende og sist om hva som skal til for at vi skal greie å tilgi. Men, før vi kommer så langt skal vi gjennom en briljant sammensatt historie, som vi får fortalt gjennom flere fortellerstemmer.

Nåtid er lagt til 2013, med blikk tilbake to år i tid. Senere blir vi satt inn i utgangspunktet for nåtidens tumulter, som fant sted 20 år tidligere.
Catherine Ravenscroft bor sammen med mannen Robert. Sammen har de sønnen Nicholas på 25 år, som er en viktig del av forhistorien. Familien Ravenscroft, den andre lille familien vi møter, har hatt samme oppbygging, men her er både Nancy og sønnen Jonathan død.

Forlaget har vært flink å skjule de faktiske hendelsene i denne boken, så jeg skal ikke røpe mer av handlingen jeg heller. Leser du denne thrilleren kan jeg love deg en tekst med god utvikling, mange overraskelser, og med en ettertenksom avrunding som lar leseren riste av seg uhyggen før det for alvor er slutt.

Hun ser at Robert fortsatt står på kjøkkenet, iakttar henne. Han rører seg ikke og det gjør ikke hun heller. Lengden på gangen ligger mellom dem, tre meter fylt med usagte ord. Catherine strever med å finne ut av hvilke hun skal velge og hvilke hun skal svelge. Og i hvilken rekkefølge hun skal presentere dem, når hun først har valgt. Det er hun som rører seg først, går gjennom gangen mot Robert med åpen munn - plukker opp ord underveis.

Andre bloggere om boken: 
Rita, Bøker & bokhyller, Beathesbokhjerte og Minbokogmaleblogg

5 kommentarer:

 1. Flott omtale. Denne har jeg lest om - og nå ga du meg enda mer lyst til å lese den.

  SvarSlett
 2. PS. Så ser jeg også at jeg for noen dager siden allerede har reservert lydboken på biblioteket......

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, da er det ikke lenge til det er din tur. Gled deg!

   Slett
 3. Ja, den var fin denne! Tusen takk for link :-)

  Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 4. Dette var en kjempespennende bok. Har nettopp hørt den på Storytel og det var vanskelig å legge den i fra seg.

  SvarSlett