tirsdag 14. mai 2013

Det er tirsdag igjen og en ny utgave av "Boken på vent hos Beate"

Tirsdag er normalt min fridag, og i vinter har jeg stort sett fylt den med marathon lesedager. I morgen skal jeg jobbe, så da får jeg bare drømme om bøkene jeg har på vent. Hos Beates bokhylle finner du flere gode tips til gode titler, hver tirsdag under.

Forrige uke var jeg i England på ferie, først i Bath og Brighton og så i London. I forkant av denne turen har jeg samlet på lesetips med engelske forfattere, sånn at jeg skulle ha noe "å gå etter", når jeg trålte bokhandlere der borte. Jakten resulterte i et heller magert utbytte, bare tre bøker, hvorav en, ikke er av en engelsk forfatter en gang.
Sånn kan det gå. Når en har lest mye, innebærer det litt tankevirksomhet når en skal velge seg bøker i en engelsk bokhandel. Det er ikke alltid titlene er oversatt direkte til norsk, og da kan en lett gjøre den feilen at en plukker med seg hjem en bok som allerede står i hyllen.
Min magre fangst i engelske bokhandlere
Atter en gang har jeg gjort den "tabben" å ikke notere meg hvem sitt tips det er jeg skriver ned. The vintage teacup clup og The forgotten Walz er titler jeg har plukket opp fra bokblogger, så gi gjerne en lyd hvis det er du som har skrevet anbefalingen som har fristet meg.
Breaking away er altså den engelske titelen på Anna Gavalda sin bok som på nynorsk heter Ein vakker dag. Ikke leser jeg fransk, og jeg er ingen stor fan av nynorsk, så da ble den enkleste løsningen den engelske utgaven.
Bokhandlerne jeg var innom var stort sett Waterstones og vakre Daunt Books, i Marylebone High Street (en gate med koselige butikker som anbefales!).
Fra Daunt Books sin nettside

11 kommentarer:

 1. Jaja,tre bøker er bedre enn ingen! The vintage.... boken kunne jeg tenkt meg å lest og Anna Gavalda sin bok lurer jeg på om jeg ikke har stående i hyllen. Den tredje var ukjent for meg... ser frem til å høre hva du syntes om dem når du har lest de.

  SvarSlett
 2. Jeg sier som Beathe at tre bøker er bedre enn ingen bøker :-) Jeg handler litt på Amazon og The Book depository og trenger egentlig ikke gå i bokbutikker. Men det er så fint å gå der at jeg må allikevel :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 3. Titt-tei, lurer på om du kanskje leste om "The vintage teacup club" hos meg!? Virkelig en søt bok du kan glede deg til å lese :)

  SvarSlett
 4. vintage teacup-boken har eg vanvittig lyst å lese :)
  flotte bøker du hamstret :)

  SvarSlett
 5. Jeg skrev om Den glemte vals den 18.april. Nå kan jeg dessverre ikke nok data til å legge inn anmeldelsene mine på lista over bøker jeg har lest. Dette er noe jeg håper noen kan hjelpe meg med! Har lest boka av Anna Gavalda.

  SvarSlett
 6. Det er jo så masse bra å få tak i på engelsk, at en lett kan gå seg aldeles vill.. Hadde satset på krim jeg d. Før har jeg kjøpt mye faktalitteratur på engelsk når jeg har vært der borte..

  SvarSlett
 7. Anna Gavalda er nok den eneste av disse forfatterne jeg kjenner til, men tilgjengjeld liker jeg henne veldig godt! Har ikke lest denne enda, men så de hadde fått den inn som lydbok på biblioteket, så tenker den vil bli fortært etterhvert ;o)

  SvarSlett
 8. Ingenting er som å se bøkene, holde i dem. Tenk dersom jeg får opp lesehastigheten slik at jeg kan gå inn i en bokhandel i England og plukke ut bøker jeg vet ikke bare bli stående i bokhylla ulest. Noe å strekke seg etter. Boken til Anna Gavalda skal leses, helt klart. Uansett språk. Men mest sannsynlig på norsk.

  SvarSlett
 9. The vintage teaclub er også på mi liste, og Anna Gavalda er flott på nynorsk ;-)

  SvarSlett
 10. Nå tenkte jeg først: å, en ny bok av Anna Gavalda. Og så skrev du den norske tittelen, og da kom jeg på at jeg jo har lest den. Men så prøvde jeg å huske hva som skjer i den, og jeg husker så og si ikke noe. Jeg vet bare at jeg har lest den. Men egentlig er det ikke så rart da, for jeg husker at jeg ikke likte den noe særlig og at den eneste boka av Gavalda jeg liker er "Saman er ein mindre aleine." Ingen av de andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg ikke skylde på engelsken hvis jeg ikke liker den :)

   Slett