mandag 13. mai 2013

De hemmelige barna av Alison McQueen

Alison McQueen har skrevet romanen De hemmelige barna, med utgangspunkt i sin egen familiehistorie, og dette gjør det selvsagt ekstra sterkt å lese.Litt kunnskap har en jo om India og hvordan indiske kvinner og barn har, og har hatt det, men allikevel blir jeg alltid rystet når jeg leser om dette temaet. Glemmer vi så fort?

For dette var sterk lesning, jeg leste hele fridagen min, og følte meg regelrett tom i timene etter jeg var ferdig med boken.
Britene er nok ikke akkurat stolt av alt de klarte å utrette da de hersket i India, men det som forbauset meg mest er de undertrykkende forholdene blant lokalbefolkningen. De store sosiale skillene, og måten de holder hverandre nede på. Takk og pris at disse tider er forbi, selv om det ikke er lenge siden.

Cappelen Damm refererer boken slik:
India 1925. Britiske James MacDonald driver en teplantasje i provinsen Assam. Han trives i India, og har ikke noen hast med å gifte seg med en av de mange kvinnene som blir sendt til imperiet med det mål for øye å finne seg en ektemann. I stedet tar han en ung indisk kvinne som sin konkubine, uten å ane hvilke konsekvenser det skal få. 
Forholdet blir begynnelsen på historien om søstrene Serafina og Mary, som vokser opp mellom to verdener. Ingen vil vedkjenne seg dem, og de faller utenfor i alle lag av det indiske samfunnet. 
Når krigen kommer og India blir delt, må de to søstrene se sannheten om foreldrene i øynene, og på egen hånd lete etter et sted å høre til. Det blir en reise full av forbudte spørsmål, skjulte svar og vanskelige avgjørelser. Søstrene må foreta valg som kommer til å prege resten av livet deres, og Mary lover Serafina å holde på en mørk hemmelighet - så lenge de begge er i live.


Boken anbefales på det sterkeste. Har du lyst å lese en fin omtale av handlingen, ta en titt på bloggen Bøker & bokhyller! Har du skrevet om boken? Legg gjerne inn link til blogginnlegget ditt i kommentarfeltet :)

4 kommentarer:

 1. Har lest flere anbefalinger av denne, så dette er nok en bok jeg må få tak i. Fint med en påminnelse fra deg!

  SvarSlett
 2. Hei, du jeg lurte på når det gjelder fasting over flere dager, drikker du kun vann da? Syns det er vanskelig å komme meg gjennom 24 timer bare ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjekk ut denne hvis du vil: http://tinesundal.blogspot.no/2012/09/min-erfaring-etter-nesten-5-dgn-med.html

   Slett
 3. Denne har jeg heldigvis liggende og ser frem til å lese den, er nok sterk kost dette!

  SvarSlett