torsdag 23. mai 2013

Langhelgen av Veronica Henry - tips om lett sommerlektyre for ferien

Veronica Henry har gitt ut 10 bøker, men Langhelgen er den første som kommer ut på norsk. Hun er selv fra Devon området og er som en av karakterene i boken, mor til tre gutter.
Gyldendal sendte meg denne boken akkurat tidsnok til at jeg kunne ta den med meg på ferie til England. Settingen passet så bra, med et lite, koselig hotell ved kysten sør i England. Jeg selv er ikke fan av sjangeren "feelgood", men Langhelgen var virkelig et koselig stykke lesning.

En etter en sjekker de inn på hotellet. Vi blir i små drypp kjent med de som skal bo på de forskjellige rommene denne helgen, og ikke minst Claire og Luca, de to som driver hotellet sammen med Angelica. Alle har forskjellige grunner til å oppholde seg på hotellet denne helgen.
Colin Turner har sin årlige helg med en hemmelig datter og hennes mor. Laura drar med seg kjæresten sin for å finne ut om en kjent maler som bor i nærheten kanskje er hennes far. Når utdrikningslaget dukker opp, blir Claire satt helt ut ved synet av en av gjestene, og mye forvikling må avverges.
Langhelgen er en fin, koselig bok med masse stemninger og humor. Den er lettlest selv om det hoppes i jeg-person ved hvert kapittel. Det gjøres tydelig, og så snart du har vært innom alle sammen, er det helt greit.

Liker du denne kan du glede deg til 4 juli i år, for da kommer hun ut med en ny bok
"A night on the Orient Express". Er vi riktig heldige vil Gyldendal gjøre det lettere for oss, og oversette den også til norsk.


Boken er perfekt sommerlektyre og kan anbefales på det varmeste :)

2 kommentarer:

  1. Koselig. Den noterer jeg meg for sommerlesning :-) Takk for fint tips!

    SvarSlett