søndag 12. mai 2013

Majorens siste forelskelse av Helen Simonson

I forrige ukens "Boken på vent" tok jeg bloggeren Betraktninger på ordet. Hun hadde "Majorens siste forelskelse" på vent, og Beate linket opp til en anbefaling hun hadde skrevet da hun leste boken. Denne var så vakker (og hun ga boken en 6`er) at jeg bestilte den sporenstreks på biblioteket.
Jeg føler meg nesten litt "rampete" når jeg bestiller og leser biblioteksbøker, når jeg har uleste leseeksemplarer stående i hyllen, men av og til, må jeg bare lese noen av de fantastiske titlene jeg leser om på bloggene rundt om. Ta en titt på Beates innlegg om boken, hvis du vil vite mer om handlingen.


Her får du en liten smakebit jeg humret godt over:
" Hvis Gertrude ikke hadde vært så lite pen, kunne vi kanskje ha overtalt den amerikanske vennen vår til en mer konvensjonell løsning". 
"Du mener at han ikke vil gifte seg med henne?"
"Moren hennes var en stor skjønnhet, vet du, sa Dagenham. Men Gertrude liker seg best når hun får være i stallen og møkke". 
"I min tid var det greit nok, men i våre dager forventer menn å ha koner som er like tiltrekkende som elskerinnene sine". 
"Sjokkerende å høre", sa majoren. 
"Hvordan skal de da kunne se forskjell på dem?"

Denne romanen til Helen Simonson likte jeg veldig godt. Majoren var en mann etter mitt hjerte, med refleksjon, anstendighet og hjerterom. Jeg leste siste halvdel av boken i en jafs på balkongen i solsteken for et par lørdager siden.

Flere smakebiter finner du som vanlig på bloggen Flukten fra virkeligheten

19 kommentarer:

 1. Hehe, slutten på dialogen var da morsom.
  Jeg kjenner igjen dette med å lese andre ting enn de uleste anmeldereksemplarene- men man må jo lese når det passer, hva man har lyst til der og da veldig ofte, ellers blir det pliktlesing og det tjener vel ingen. Timing, - er viktig. De uleste bøkene blir da lest før eller siden..

  SvarSlett
 2. Virkelig morsom! :-)
  Jeg låner bøker på biblioteket i tillegg til leseeksemplarene. Jeg må kunne lese det jeg selv har lyst til ellers blir ikke omtalene jeg skriver om leseeksemplarene frie og ærlige. Jeg kan ikke tvinge meg til å lese en spesiell bok hvis jeg skal kjenne glede over lesingen.

  SvarSlett
 3. Helt enig med Anita over her,man må lese det man føler for der og da, enten det er leseeksemplar,lånt på biblioteket eller kjøpt selv. Ikke ha dårlig samvittighet for det. Tusen takk for link til meg, og kjekt å høre at du likte boken!:)

  SvarSlett
 4. Hahahaaaa, for en aldeles herlig smakebit :D Denne boka må jeg nok lese bare på grunn av dette litte utdraget! Takktakk or herlig tips :)

  SvarSlett
 5. super makebit :) har vanvittig lyst å lese denne :)

  SvarSlett
 6. være i stallen og møkke... Haha! Morsom smakebit, humor sier jeg ikke nei til på en søndag.

  Mary da, makebit :-D. Passer bra siden de snakker om giftemål (finne 'make) i smakebiten :p

  SvarSlett
 7. Jeg gjør ofte det samme; bestiller bøker på biblioteket til tross for mange uleste i egen bokhylle. Men når en hører om gode bøker så blir det bare sånn - og denne boken har jeg notert meg. Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 8. Verkar rolig (på svenska, morsom på norsk) :)

  SvarSlett
 9. Flott smakebit. Boken finns med på min laange ønskeliste...
  Lekkert omslag også. ;)
  Ofte blir sånne spontane bokvalg veldig bra. :)
  God søndag!

  SvarSlett
 10. Verkar som en bra bok:) Jag gillar omslaget också. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 11. Høres ut som en artig bok. Takk for tips og smakebit. :)

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten. Den här har jag stått och tummat på i bokhandeln...

  SvarSlett
 13. Fornøyelig!
  Skal prøve å huske denne, men det er jo så mye man vil lese!!!
  (Og i stedet for å lese bok, sitter jeg her og leser smakebit etter smakebit og får enda flere tips om bøker jeg aldri kommer til å rekke å lese...)

  SvarSlett
 14. Står på ønske-leselista mi og at den skal jeg lese på engelsk. Og da er det fin lokkemat at den er god og morsom slik at prosjektet gjennomføres. For meg er å lese engelske bøker pr nå et prosjekt pga mitt lave engelske ordforråd. Men alle jeg snakker med sier at det bedrer seg fort. Jeg må bare ikke slå opp for mange ord. Leste som eks The Forgotten Garden av Kate Morton for to år siden. Og i begynnelsen slo jeg opp mange ord. Det beveget seg ikke fremover i en bok på over 600 sider! Men etter hvert sluttet jeg å slå opp. Og da ble det bedre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser en del på engelsk, men merker at det går senere og jeg må ha litt mer ro for at jeg skal ha fult utbytte av det. Når teksten har handling fra England og er opprinnelig engelsk, er det ekstra kjekt. Da forsvinner ingenting i oversettelsen :) Lykke til med prosjektet ditt!

   Slett
 15. Mmm, takk for smakebiten ;)

  SvarSlett
 16. Morsom smakebit:) Ha en fin søndag:)

  SvarSlett
 17. Låter som ett bra sätt att läsa ut en halv bok på! Han verkar trevlig, den där majoren.

  SvarSlett