tirsdag 2. april 2013

Boken på vent i dag: Ekornene i Central Park er triste på mandager

Plutselig er det tirsdag igjen, og Beate utfordrer oss til å fortelle om en bok vi har stående i hyllen. Jeg satt nedfor og leste ferdig en bok i går kveld, så denne morgenen startet med å velge i hylleraden med uleste bøker. Det var ikke så vanskelig, for en bok ble slengt ut av kofferten da vi skulle pakke til påskeferie, og den savnet jeg i påsken. "Ekornene i Central Park er triste på mandager" er en 800 siders sak, som jeg har sett frem til å lese. Dette er Katherine Pancol sin tredje bok, i en serie om søstrene Josephine og Iris.
Jeg har lest den første, men hopper nå over nummer to, så jeg får håpe det ikke har for mye å si.

Forlaget forteller:
Iblant morer livet seg. 
Det gir oss en diamant gjemt under en metrobillett eller i en fold i gardinen. Den kan være skjult i et ord, et blikk, et forsiktig smil. 
For Joséphine kan den ligge i forleggerens forespørsel om hun vil skrive en ny roman, ønsket om at Philippe skal ringe eller i det ukompliserte vennskapet med Shirley. Er Joséphine Philippes diamant? Og hva er det Shirley leter etter? 
Rundt disse tre karakterene er det en rekke unge mennesker - Hortense, Gary, Zoe, Alexandre – som også leter etter diamanten, gjemt blant de små steinene de finner langs veien, som vil endre livet for alltid. 
For hvis du stopper opp og legger merke til ting rundt deg, vil du finne diamanter i en utstrakt hand - og livet blir aldri trist. Verken på lørdag eller søndag eller mandag … Vil du ha flere lesetips? Da er det lurt å sjekke ut bloggen Beates Bokhylle

8 kommentarer:

 1. Har ikke lest noen av disse bøkene før men har vært og er nysgjerrig på de, mye på grunn av de fargerike omslagene. 800 sider ja,da har du lesestoff en stund... kvir meg for å begynne på slike klosser. Ha en fin dag i solskinnet.

  SvarSlett
 2. Herlig! Jeg skal begynne å lete etter diamanter i dag :)

  SvarSlett
 3. Jajamensann ... Noen titler er jo helt fantastiske. Er ikke det litt rart ... Hadde en av mine tiendeklassinger kommet opp med en slik tittel på en tekst så ville jeg slaktet den, mens en romanforfatter nesten blir genierklært for slike stunts. Nesten som "Hundreåringen som krøp ut av vinduet og forsvant". Artig ...

  SvarSlett
 4. Er litt enig med Beathe at de store bøkene på over 400 sider blir tunge å begynne på. Da må jeg ha få bøker liggende på vent. Men boka høres ut til å være bra. Prioriterer den bort på nåværende tidspunkt, som det så fint heter.

  SvarSlett
 5. Har også sett på disse bøeken, som virker interessante. Mulig jeg leser dem end ag, men nå har jeg selv noen mursteiner jeg skal gjennom før jeg skaffer meg nye..

  SvarSlett
 6. Denne boka hørtes herlig ut, og jeg liker slike lange titler ;) Håper du skriver omtale om den, for jeg vil gjerne høre mer om den!
  Ha en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 7. Elsker omslagene på disse bøkene de er så fargerike å fine!Likte også tittelen:) Gleder meg til å høre mer om denne mursteinen, håper den faller godt i smak!:)

  SvarSlett
 8. har ikkje lest noen av disse bøkene, men har kikket nysjerrig på dem. omslagene er iøyefallende iallefall hee hee :)

  SvarSlett