mandag 15. april 2013

Søndagens "krasj" fikk meg til å friske opp pønsje-ferdighetene mine

Søndag våknet jeg til et salig drittvær, men det betydde ingenting etter jeg fikk se at "noen" hadde stukket av med Boklisten min for 2013. Hjelp! Jeg hadde 66 bøker på den listen, lest i år og bønnhørlig merket med terningkast.
Etter mange frenetiske timer med svettetokter og høy puls, endte det med at jeg klarte å gjenskape listen ut i fra en kopi jeg fant på google. Vel, jeg og jeg, heldigvis har jeg en datakyndig mann i huset som etterhvert innså alvoret og trødde til med sin kunnskap (og beroligende vesen).
Jeg må innrømme at jeg gikk inn i en liten eksistensiell krise, og ble skremt over hvor mye denne boklisten ( og bloggen? ) faktisk betyr for meg. Hvem er jeg uten bloggen? Hva betyr den i forhold til lesingen min? Hm...   jeg fikk i alle fall litt å tenke på.
I skrivende stund har jeg roet meg kraftig ned. Det ordnet seg jo, og jeg har listen min intakt. Grunnen til bloggen var jo at jeg ville ha en leseliste, som ikke kunne forsvinne selv om pc`en min skulle krasje. Snille, flinke pc`en durer og går uten å mokke, men det store, stygge "internett-trollet" var det som stakk av med listen.
Siden mitt praktiske jeg har vendt tilbake til kropp og sjel, har jeg lagt alle leselistene mine fra 2008 og frem til i dag inn i et excel regneark. Med årstall, forfatter, tittel og terningkast. 541 linjer, nesten uten å kjenne det i armen.
541 bøker, det er litt å holde styr på, men nå er jobben gjort. Jeg kan til og med sortere etter forfatter, så nå er det slutt på å lete i de forskjellige boklistene jeg har på bloggen, nå er det rett i excel og der ligger det.
Vel, vel det var da godt for noe, happy days are here again :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar