lørdag 20. april 2013

Bylørdag i Bergen

Bergen gamle brannstasjon 
Fra tid til annen arrangerer handelsstanden i Bergen noe de kaller bylørdag. Da er det tilbud i butikkene, og show i gatene. Denne gangen valgte vi (som helst unngår folkemengder) å reise til byn, og hive oss med i festlighetene.
Sentrum yret av folk allerede klokken 12, og vi ble møtt av stadige brannbilsirener. Dette hadde sitt utspring fra gamle brannstasjon, hvor det var åpent hus. Vi tok turen innom for å beundre de gamle brannbilene, og se litt på samlingen deres av rekvisitter. At det er 20 april i dag, dagen for den store eksplosjonen i 1944, og brannvesenet i Bergen sin desidert travleste dag i historien, ble selvfølgelig også markert.
Gode gamle Willy som i dag suser rundt i sentrum med glade barn
Turen videre gikk til Tårnplass hvor det skulle være Brann show i tre timer. Da vi ankom skjedde det ikke noe spesielt så vi vandret inn i Gågaten til Dromedar og fikk oss en deilig kaffe. Da vi kom tilbake til Tårnplass var De musikalske dvergene i gang, og vi heiv oss med i allsangen.
De musikalske dvergene gjorde sitt for at Brann skal slå Viking i dag

Gartnerne i Bergen har gjort jobben sin, og blant annet foran DnS var det nydelig pyntet med vårblomst nummer 1, krokusen. På vei tilbake til bilen ble den flotte vårdagen hedret med synet og lyden av et mannsterkt buekorps, vandrende ned mot sentrum. Og handelsstanden, ja den fikk sitt den også. Vi fant ikke jakke til Sondre, men jeg fant de blå skoene jeg har leitet etter lenge.

Har våren kommet der du er?

3 kommentarer:

  1. Jeg har kun vært på biblioteket i dag. Men har planer om å besøke KODE i morgen.Ser ut som dere har hatt en fin by-lørdag!

    SvarSlett
  2. Våren er her også, men ingen blomster på krokusen ennå. Flotte bilder fra vakre Bergen!

    SvarSlett
  3. Ahh...no lengtar eg tilbake til by'n! Har hatt gleda av å bu i Bergen i 3 1/2 år - kjenner at eg lengtar tilbake av og til...

    SvarSlett